Borilno – športni spektakel CFC 5 v družbi znanih rockerjev

6. oktobra bo v areni Stožice več kot le napeto.
6. oktobra bo v areni Stožice več kot le napeto.

Spektakel, kot ga še ni bilo, bo mogoče spremljati v nedeljo, 6. oktobra 2019, v Areni Stožice v Ljubljani. Tokrat so moči združili boksarji in rockerji.

 

Živa rock glasba bo povezovala segmente borb

Tomi Meglič (Siddharta) in Vojko Šintler (Seven Days In May).
Tomi Meglič (Siddharta) in Vojko Šintler (Seven Days In May).

Peti CFC je borilno-športni dogodek, na katerem bo nastopilo 24 domačih in tujih borcev. Razvrstilo se bo 12 borb borilnih športov boksa in MMA. Uvodni del bo pripadel domačim in tujim profesionalnim boksarjem, ki se vztrajno vzpenjajo po mednarodnih boksarskih lestvicah. Nato bo sledil sklop MMA borb z vrhunskimi medijsko prepoznavnimi, slovenskimi MMA borci. Tretji borilni sklop bo zopet namenjen boksu. V tej poslastici večera se bodo zvrstile 3 borbe za naslove največjih mednarodnih in svetovnih organizacij.

Živa rock glasba bo povezovala segmente borb, za zaključek  večera, pa bodo nastopile slovenske rockerske legende. Obiskovalci bodo lahko uživali v izbranih komadih slovenske rock glasbe.

 

Glavna zvezda večera bo seveda Ema Kozina

Glavna borba večera bo dvoboj Eme Kozin in Marie Linberg. Kozinova bo v Ljubljani branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF, obenem pa se bosta boksarki potegovali tudi za naslove po verzijah IBA, IBO in WIBA.

Pri komaj dvajsetih letih ima Ema v lasti že sedem naslovov prvakinje, vse to pa ji je uspelo v dobrih treh letih svojega tekmovanja v profesionalnem boksu. Njeni uspehi pa segajo tudi v študijske vode, kjer je Ema uspešna študentka finančne matematike. Njeni rezultati so plod trdega dela zadnjih let, ko se je Ema iz mlade rokometašice prelevila v najboljšo mlado boksarko na svetu. Kako izjemen je njen dosežek in dosežek celotne ekipe Eme Kozin, priča dejstvo, da je neporažena v kar 17. dvobojih.

Kozinova bo v Ljubljani branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF, obenem pa se bosta boksarki potegovali tudi za naslove po verzijah IBA, IBO in WIBA.
Kozinova bo v Ljubljani branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF, obenem pa se bosta boksarki potegovali tudi za naslove po verzijah IBA, IBO in WIBA.

Športni del bo skupno postregel z 12 borbami (5x box in 7x MMA), od tega bodo 3 borbe za svetovne naslove in 2 borbi za MMA naslove. Izpostaviti je potrebno, da bo CFC 5 postregel s tremi ženskimi dvoboji v treh različnih borilnih športih, kjer bodo vsi trije dvoboji borbe za naslove. Poleg že omenjene Eme Kozin, bo v MMA nastopila Tajda Ratajc, v K1 pa bo nastopila Monika Kučinič.

V MMA-ju se bodo predstavili še legendarni Bojan Kosednar – Želva, vzhajajoča mednarodna zvezda Lemmy Krušič, debitant Matej PlavecTadej DajcmanMarko Vardjan in Marko Drmonjič. Pro-box borbe bodo gostile slovenskega asa Andreja Bakoviča, Hrvata Hrvoja Sepa in Abela Pešuta, za naslov svetovnega prvaka pa se bo spopadel tudi spektakularni Senad Gashi.

Šport in glasba sta nerazdružljivo povezana in slovenski glasbeniki z veseljem spremljajo uspehe slovenskih športnikov doma in v tujini. Dogodek bodo s svojim nastopom podprli blejski John F. Doe, vse slovenski Seven Days In May in Ryia s svojimi plesalkami. Ob koncu večera, po boksarski poslastici med Emo Kozin in Mario Lindberg, pa sledi še glasbena poslastica. Nastop slovenskih rockerskih legend bo združil imena kot so Tomi Meglič (Siddharta)Matjaž Jelen (Šank Rock)Eva Beus (Tabu)Sausages in še dve presenečenji, brez katerih si slovenskega glasbenega sveta ne moremo predstavljati.

Dogodek se prične 6.10.2019, ob 18h, vrata Arene Stožice se bodo odprla že ob 17h. Vstopnice so že v prodaji in jih lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima, na eventim.siPetrolovih in OMV-jevih bencinskih servisih in na izpostavah Pošte Slovenije.