Bohemian Rhapsody bo na Kitajskem cenzuriran

Bohemian Rhapsody je bogatejši za štiri oskarje. (Foto: Facebook)
Bohemian Rhapsody je bogatejši za štiri oskarje. (Foto: Facebook)

Po poročanju The Hollywood Reporter se bo biografska glasbena drama Bohemian Rhapsody predvajala tudi na Kitajskem, a brez kakršnihkoli homoseksualnih prizorov. Vsi homoseksualni kadri bodo namreč cenzurirani.

Stroga kitajska zakonodaja

Freddie Mercury, legendarni frontman britanske rock zasedbe Queen je bil gej in to ni prav nobenega skrivnost. Na Kitajskem pa imajo glede zastopanosti LGBTQ v svetu zabave še vedno precej strogo politiko. Posledično se pričakuje, da bodo kadri, v katerih Mercury poljublja druge moške cenzurirani.

Rami Malek, ki je v filmu uprizoril pokojnega Freddieja Mercuryja pa je ob tem dejal: ‘Poslušajte, naredili smo film o človeku, ki je bil gej. Priseljencu, ki je svoje življenje preživel samosvoje in dejstvo je, da danes zvečer proslavljamo njega in njegovo zgodbo. Vse skupaj pa je dokaz, da si želimo zgodb, kot je ta.’

Kitajska televizijska postaja Mango TV, ki je bila ena izmed dveh postaj, ki sta sploh predvajali podelitev oskarjev v živo in je že takrat poskrbela za cenzuro. Ramijevo besedo gej je namreč nadomestila z besedno zvezo ‘posebna skupina’.

Film Bohemian Rhapsody pa je v nedeljo prejel kar štiri oskarje.