Bogunov z novo skladbo

Bogunov (FOTO: Mateja Gašperin)
Bogunov (FOTO: Mateja Gašperin)

Misteriozno druščino Bogunov, ki bi jo lahko opredelili kot nekakšne naslednike balkanske smeri novega vala, v katero je zasedba vpletla tudi delček sebe, si je tekom let naš kolektiv ogledal že dvakrat. Nazadnje na lanski izvedbi festivala TrNOVfest. In čeprav so trenutne razmere marsikateremu izvajalcu prekrižale letne načrte, Bogunov ne mirujejo. Kajti preteklo nedeljo je band svetu predstavil novo skladbo ‘Oprosti što te budim’.

Bandov idejni oče Ognjen Zeljić nam je o novem singlu povedal:

V lastni produkciji in režiji smo naredili naš prvi besedilni video za pesem Oprosti što te budim – otvoritveno skladbo s prihajajočega albuma More bijesa. Album bo izdan predvidoma septembra letos. Pesem Oprosti što te budim je žalostinka o človeku, ki v globoki stiski in popolnem brezupu išče tolažbo v pogovoru z nekom ali nečim, kar je večje od nas, nedojemljivo, a vredno zaupanja. To je pesem o dobrem človeku, ki je videl veliko slabega in se sprašuje, ali je sploh še vredno živeti. Besedilo je dovolj močno, da ne potrebuje velikega aranžmaja, zgolj monotona kitara in vokali so ob melodičnosti besedila dovolj za intimno, sakralno vzdušje. Video v tej obliki je nastal, ker smo želeli v ospredje postaviti besedilo in ga obogatiti z naključnimi video posnetki, ki so zgolj dekorativni, brez vsebinskega pomena. Video si oglejte na Bogunov uradnem YouTube kanalu, komentirajte, vprašajte, velikokrat odgovorimo.

Načrti za prihodnost. Pred kratkim smo posneli pesem za nov single, za katerega bomo posneli tudi videospot, ki bo na ogled ob izidu albuma. Pesem bo tokrat v slovenskem jeziku in bo za mnoge, ki nas že poznajo, precejšnje presenečenje, saj gre za priredbo stare pesmi v hrvaščini, ki po vzdušju izstopa med ostalimi skladbami skupine Bogunov, saj je pozitivna, optimistična in zelo spevna.

BOGUNOV so: Ognjen Zeljić – vokal, Peter Pavičić – kitara, Vladimir Zelić – kitara, Rok Skoliber – bobni, Boris Holešek – bas kitara