Bogunov in Mijo Popovič končali s snemanjem videospota

FOTO: Mateja Gašperin

Kot smo poročali, so se lani decembra na socialnem omrežju Facebook znašle slike, ki so nakazovale nekaj, na kar je domača glasbena scena čakala že zelo dolgo. Eden od ustanoviteljev domače hard in heavy scene, kultni Mijo Popovič (Pomaranča), se je po več kot dveh desetletjih izolacije vrnil v studio, kjer se je pridružil zasedbi Bogunov.

V nedavnem intervjuju nam je idejni vodja in motor zasedbe Bogunov Ognjen Zeljić zaupal, da je bilo sodelovanje posvečeno pripravi bendovega (trenutno) neizdanega singla ‘Jedini sin’:

Kot mi je znano, je Mija tekom zadnjih dveh desetletij marsikdo skušal prepričati, da bi sodeloval pri tem ali onem projektu. Za sodelovanje z nami ga je prepričal material s prihajajoče plošče, nad katerim je bil Mijo zelo navdušen. Čeprav gre pri singlu za zelo težavno skladbo, jo je naš gost ponesel v novo dimenzijo.

Sicer dvomim, da jo bomo zaradi njene dolžine kdaj slišali na radiju, kajti slednja je daljša od petih minut, a človek nikoli ne ve. Morda pa gre za naš ‘Bohemian Rhapsody (smeh).

Legendarni Mijo Popovič je združil moči z zasedbo Bogunov (FOTO: Denis Brnčič).

Za prihajajoči singel je zasedba preteklo soboto posnela tudi videospot, v katerem bo nastopil tudi Mijo Popovič. Promocijski video je nastal v prostorih Kulturnega doma Postojna. Režiser in producent projekta Denis Brnčič nam je o snemanju povedal:

Snemanje je bilo resno, a smo se ob njem zelo zabavali. Prihajajoči singel ‘Jedini sin’ je zagotovo skladba, ki predstavlja glasbeni presežek. Mislim, da nam veliko pove že samo dejstvo, da je skladba prepričala ikono slovenske hard rock scene Mija Popoviča, da se je po mnogih letih znova vrnil v studio in z Bogunov združil moči.

Izziv stvaritve videa, primernega omenjenemu dogodku, sem sprejel z največjim veseljem. Med snemanjem v Postojni smo posneli zares odlične kadre. Zelo sem zadovoljen s posnetim materialom. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Kulturnemu domu Postojna in celi ekipi. Direktorju fotografije Mihi Dolencu, Sandiju Trojnerju, ki je poskrbel za osvetlitev in Jasni Zulič (maska). Glavno vlogo je odlično odigral Tristan Žgombič. Zdaj nas čaka še montaža. Prepričan sem, da se bosta skladba in spot dotaknila mnogih src.

Zasedba Bogunov, ki jo poleg Ognjena sestavljajo še Peter Pavičić (kitara), Mitja E. Centrih (bas), Vladimir Zelić (kitara) in Rok Skoliber (bobni), je pred kratkim objavila videospot za skladbo ‘Nočna zgodba’. Ogledate si ga lahko spodaj.