MetalWitch 1. dan – Avtomobili

Težko bi našli prav veliko aktivnih bendov, ki so v DNK slovenskega pop-rocka zadnjih tridesetih let vtkani tako močno kot legendarna skupina bratov Vuksanović.

Avtomobili so ena najbolj plodnih, izvirnih in prepoznavnih slovenskih skupin, na svoji bogati glasbeni poti pa so nanizali devet avtorskih studijskih albumov, s katerih še danes presenetljivo sveže in brezčasno zveni zajeten zalogaj velikih uspešnic, kot so Argentina, Ona nosi uniformu, Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Enakonočje, Sama, Drugačno nebo in Gospodar, če naštejemo le nekatere.

Vonj po 80tih in 90tih? Absolutno. A tudi benda za tukaj in zdaj, v izvrstni ustvarjalni in koncertni kondiciji ter obveznim Mirkovim glasom. V Tobačni jih bomo prvič doživeli v sklopu 11. MetalWitcha.

Fun Fact: Marko in Mirko sta že v petem razredu osnovne šole igrala v rock skupini, tedaj celo skupaj s sošolcem Milanom Mladenovićem, kasnejšim članom kultnih jugoslovanskih zasedb Šarlo Akrobata in EKV.
– – – – –

AVTOMOBILI
fb: www.facebook.com/avtomobili.band/
yt: https://www.youtube.com/user/Skupina7
wp: http://www.avtomobili-band.si

Marko Vuksanović – vokal
Mirko Vuksanović – klavijature, vokal
Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal
David Šuligoj – bas
David Morgan – bobni