Bogunov feat. Mijo Popovič predstavljajo skladbo ‘Jedini sin’

FOTO: Mateja Gašperin

Kdo je Jedini sin? V resnici vsak od nas in hkrati vsi mi skupaj. Dramatična pripoved o osebni stiski in hkrati kruti realnosti sodobnega časa, je dobila tudi vizualno podobo. Kot vedno izjemno močna interpretacija Ognjena Zeljića v dialogu z legendarnim občutkom za zvok kitare Mija Popoviča ne bo nikogar pustila hladnega. Posebna rahločutnost izvrstnih glasbenikov Bogunov v skladbi ‘Jedini sin’ pa pusti še posebej intenziven pečat. Pretresljivo, surovo, ob tem pa lepo in katarzično. Glasbena mojstrovina.

”Zelo me veseli, da je glasba skupine Bogunov, prepričala takšnega velikana in umetnika, kot je Mijo Popovič, da se po dvajsetih turbulentnih letih, brez glasbe, vrne v studio in pred kamere, ter znova dokaže kakšen umetnik in virtuoz je. Ni kaj, dobra glasba je zanj še vedno najpomembnejša,” je snemanje videospota z legendarnim vodjo skupine Pomaranča Mijom Popovičem komentiral režiser in producent videospota ‘Jedini sin’ Denis Brnčič.

‘Meni je bilo že v studiu, ko smo snemali singl, jasno, da je Mijo res povsem predan in da se nanj lahko zanesemo tako glasbeno, kot logistično. Ampak vraga, ne vem ali se mi je to zdelo, ker ga pač izjemno spoštujem… no, zdaj se je dokončno izkazalo, da je čisto res,” pa dodaja vodja benda Bogunov in avtor pesmi Ognjen Zeljić. ”Je pa še vedno poosebljeni rokenrol, brez skrbi, nič preveč ni umirjen, samo profesionalen,” pravi Ognjen o sodelovanju z ikono slovenskega metala. Pesem ‘Jedini sin’ se zdi sicer pisana na kožo sodelovanju med mračnim, poetičnim, a ne prav metalskim Bogunov ter Popovičem, čeprav je sama pesem nastala že veliko pred prvim srečanjem. ”Vsebinsko, glasbeno in aranžmajsko je nekako enostavno ‘sedla’, pogovor med vokalom in Mijotovo kitaro… ne vem, če bi namenoma pisal komad za to sodelovanje, verjetno ne bi izpadlo tako dobro,” še pojasnjuje Zeljić.

Zasedba Bogunov, ki jo poleg Ognjena sestavljajo še Peter Pavičić (kitara), Mitja E. Centrih (bas), Vladimir Zelić (kitara) in Rok Skoliber (bobni), je pred kratkim objavila videospot za skladbo ‘Nočna zgodba’. Ogledate si ga lahko spodaj.