Bodo Linkin Park (sploh) nadaljevali brez Chesterja?

Skupina Linkin Park
Skupina Linkin Park

Spregovoril je pevec skupine Linkin Park Mike Shinoda in se med drugim dotaknil tudi prihodnosti skupine in njenem nadaljevanju po smrti frontmana Chesterja Benningtona.

 

Mike Shinoda ne ve, kakšna bo prihodnost

Minilo je že skoraj leto dni od smrti Chesterja, vsi pa se sprašujejo, ali bodo Linkin Park nadaljevali brez njega. Na to vprašanje je Mike dejal: ‘Ne vem. To je vprašanje za milijon dolarjev, kajne? In na žalost sem to rekel že prej, ampak na žalost, tu ni nikakršnega odgovora na to vprašanje na tej točki. Bilo bi odlično, če bi. To bi bilo resnično lahko. Želim si, da bi bili v položaju Brian Johnson/Bon Scott, ampak situacija je, kakršna je.’

 

Linkin Park med seboj niso enostni

Mike Shinoda nadaljuje svojo pot. (FOTO: YouTube)
Mike Shinoda nadaljuje svojo pot. (FOTO: YouTube)

Mike pa je tudi razkril, kako se člani Linkin Park počutijo po smrti Chesterja in kakšni so njihovi pogledi glede prihodnosti: ‘Če, kdo reče: hej Linkin Park, bi imeli koncert v Nemčiji?, se moraš potem pogovoriti z vsemi člani in potem se najde nekdo, ki reče: tega si vsekakor ne želim, drugi pa ti reče: ne vem. Mogoče. Mogoče tega ne bi smeli narediti, druga dva pa ti rečeta: vsekakor moramo to storiti. Ves ta hrup, s katerim se ne morem soočiti zdaj. Vsekakor potrebujem več preprostosti pri odločitvah.’

Chesterja so našli mrtvega 20. julija lani, po tem ko je doma v hiši storil samomor. Oktobra lani so se mu Linkin Park nato poklonili s čustvenim triurnim koncertom, na katerem so nastopili tudi številni glasbeni gosti. Decembra so nato izdali koncertni album ‘One More Light Live‘.

Ali bodo fantje sposobni nadaljevati brez Chesterja, pa bo očitno pokazal čas.

Mike Shinoda pa seveda ne počiva, 15. junija bo namreč izdal samostojni album ‘Post Traumatic‘. Te dni pa je izdal tudi video za skladbo ‘Ghost’.