Na tolminskem Sotočju kmalu začetek poletnih festivalov

Letos bodo v Tolminu kar štirje odlični festivali.
Letos bodo v Tolminu kar štirje odlični festivali.

Tudi v letošnjem letu na tolminskem Sotočju potekajo naši tako doma kot v tujini najbolj prepoznavni festivali. Festivalske počitnice lahko preživite ob reggae glasbi na Overjam International Reggae Festival-u, za ljubitelje trših zvokov sta tukaj MetalDays in Punk Rock Holiday, festivalsko sezono pa zaključuje festival bluesa, rocka in motorjev MotörCity.

Tolmin je festivalski raj

Naši najbolj prepoznavni festivali MetalDaysPunk Rock HolidayOverjam International Reggae Festival in MotörCity so idilično lokacijo na sotočju Soče in Tolminke postavili na slovensko in mednarodno festivalsko krajino, Tolmin pa je z njimi postal obvezno mesto postanka za ljubitelje festivalov in koncepta festivalskih počitnic, ki ga organizatorji uspešno uveljavljajo že leta. Odličen glasbeni nabor s kopico najbolj zanimivih izvajalcev svojega žanra, sproščena atmosferapestro ob-festivalsko dogajanjebrezhibna organizacija in lokacija z eno najlepših alpskih plaž pri nas in kar dvema hladnima rekama, ki nudita prijetno ohladitev v vročih dneh, že leta privabljajo zabave in dobre glasbe željne iz daljnih in bližnjih krajev.

Prvi na sporedu bo Overjam International Reggae Festival

Letošnji nastopajoči na festivalu Overjam.
Letošnji nastopajoči na festivalu Overjam.

Letos sezono poletnih festivalov na Sotočju odpira Overjam International Reggae Festival, ki je dobil nov termin v mesecu juliju. Potekal bo od 10. do 15.7., na njegovih odrih pa se bo letos zvrstilo več kot 50 nastopajočih: prav na Overjamu bo prvič pri nas nastopil Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleya, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, poleg njega pa prihajajo še Macka B, Protoje, Mellow Mood in mnogi sound systemi in selektorji reggae glasbe in njene žanrske pestrosti. Tako kot poprej organizator tudi letos obljublja pestro ob-festivalsko dogajanje (Overjam4Kidz, Overjam University …).

Sledi MetalDays

Letošnji nastopajoči na MetalDays.
Letošnji nastopajoči na MetalDays.

Konec julija je že po tradiciji čas za največjega med tolminskimi festivali – festival MetalDays. K nam med 22. in 28.7. prihajajo Judas PriestKataklysmBehemothChildren of BodomAcceptSoulflyEluveitieEnsiferumHatebreedEpica in mnogi drugi. Metalske počitnice bodo minile v 7 dneh glasbe in pestre ob-festivalske ponudbe, organizator pa se lahko pohvali tudi že z drugo zaporedno nagrado A Greener Festival Award na področju trajnostnega razvoja festivala.

Nato Punk Rock Holiday

Letošnji nastopajoči na PRH.
Letošnji nastopajoči na PRH.

Punk Rock Holiday, ki letos poteka med 7. in 11. avgustom, bo gostil Bad ReligionBeatsteaksLagwagonMad CaddiesComeback KidH20TerrorSatanic SurersThe Lawrence ArmsNo Fun At All in mnoge druge. Festival je bil, kot že nekajkrat poprej, razprodan že v lanskem septembru, le nekaj dni po začetku prodaje vstopnic. Pripravlja se pestro glasbeno in ob-festivalskego dogajanje, punk rock počitnice pa lahko podaljšate z zgodnjim prihodom, dan pred uradnim začetkom pa se bo odvil tudi poseben koncert z več nastopajočimi kot so The VandalsThe Living EndDog Eat DogElvis JacksonHladno Pivo in drugimi.

Za konec pa še MotörCity

Letošnji nastopajoči na MotörCity festivalu.
Letošnji nastopajoči na MotörCity festivalu.

Dogajanje na Sotočju bo tudi letos sklenil MotörCity; blues (in rock) festival, ki bo trajal od 16.  do 19. avgusta. Nastopila bo kopica blues in rock izvajalcev: Laurence JonesPopa ChubbyHamo & Tribute 2 LoveStray TrainThe BrewThe Bad FlowersSven HammondEl KachonStari pes in drugi. MotörCity pa je, poleg nabora glasbe, ki jo ponuja, edinstven tudi zaradi unikatnega nagradnega žrebanja, katerega glavna nagrada je letos motocikel kultne znamke Harley-Davidson iz omejene serije, novost letošnje, že druge edicije, pa je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

Festival Punk Rock Holiday je že dolgo razprodan, vstopnice (festivalske, dnevne ipd.) za MetalDays, Overjam International Reggae Festival in MotörCity so na voljo preko spletne trgovine MH Shop ali v sistemu Eventim. Izberite svojo in preživite svoje poletje na festivalih na tolminskem Sotočju!