Bob Dylan na Neskončni turneji zopet po Evropi

Nobelovec Bob Dylan. Foto: esquire.com

Eden najpomembnejših ustvarjalcev naše dobe, eden najvidnejših glasbenikov stoletja in utelešnje rock kulture. Vse to je legendarni Bob Dylan. Edini glasbeni ustvarjalec, ki je za svoje delo prejel tudi Nobelovo nagrado za literaturo, se bo v 2018 kar dvakrat ustavil v avstrijski bližini – 13. aprila v Salzburgu in 16. aprila na Dunaju.

Boba Dylana verjetno nobenemu ljubitelju dobre glasbe ni potrebno posebej predstavljati. V glasbeni karieri, ki traja že vse od leta 1962 je izdal kar 38 albumov. Kot zadnji je letos, marca 2017, izšel Triplicate. Tako kot prejšnja dva Dylanova studijska izdelka, tudi Triplicate vsebuje coverje klasičnih ameriških pesmi. Gre za trodelni album, ki vsebuje 30 skladb. Vsak del je tematsko urejen in samostojno predstavljen.

Album je Dylan pospremil z naslednjimi besedami:

I am finding these great songs to be a tremendous source of inspiration that has led me to one of my most satisfying periods in the studio. I’ve hit upon new ways to uncover and interpret these songs that are right in line with the best recordings of my own songs, and my band and I really seemed to hit our stride on every level with Triplicate.

Dylan je z albumom torej počastil pesmi, ki so del njegove domače kulture, in zanj neskončen vir navdiha. Dodal jim je svojo osebno noto in jih preoblekel, celoten proces pa je bil zanj eden izmed najbolj prijetnih obdobij ustvarjanja in snemanja.

Triplicate je bil tudi nominiran za Grammya v kategoriji Best Traditional Pop Vocal Album. Trenutno ga Bob Dylan med svojimi drugimi deli predstavlja na ‘Neskončni turneji’ (angleško ‘Never Ending Tour’), ki traja že od leta 1988. Dylan ima na leto okoli 100 koncertov, največ v ZDA in pa tudi po Evropi. S svojo spremljevalno zasedbo bo v organizaciji Barracuda Music 13. aprila obiskal slazburško Areno, 16. aprila pa dunajski Stadthalle.

Dylanov najnovejši album Triplicate. Foto: amazon.com

KDO: Bob Dylan s spremljevalno zasedbo
KJE: Arena Salzburg, Dunaj Stadthalle
KDAJ: 13. in 16. april 2018

Vstopnice za oba koncerta so na voljo prek sistema Eventim, www.oeticket.com in www.musicticket.at.