Dunajski april bo rožnat – The Dead Daisies

The Dead Daisies aprila prihajajo na Dunaj. Foto: Teammagblog.com

Na odre zopet prinašajo glasbo 70ih in 80ih. Močni vokali, bluzovski rifi in udarne melodije, z vplivi Aerosmith, Bad Company in številnih drugih. Vse to so – The Dead Daisies.  

Skupina ustanovljena šele leta 2012 je sestavljena iz samih starih znancev žanra. Frontman John Corabi je nekdanji pevec Motley Cure, kitarist Doug Aldrich je pripadal med drugim tudi Whitesnake, prav tako basist Marco Mendoza. Bobnar je Deen Castronovo je ime znano od Journey in Bad English, ritem kitarist David Lowy pa prihaja iz Red Phoenix in Mink.

Superskupina je dosedaj izdala tri svoje albume, seveda pa so nastopili že skorajda z vsemi velikani rocka – ZZ Top, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, Judas Priest, KISS, Whitesnake, Def Leppard in Hollywood Vampires.

Njihov zadnji studijski album Make Some Noise iz 2016, s katerim se trenutno predstavljajo, je glasen, energičen in zelo iskren. Točno takšni pa so tudi njihovi nastopi v živo.

V prihajajočem letu se bodo ustavili tudi na Dunajskem prizorišču Simm City, v organizaciji zelo aktivnih Barracuda Music. V spremstvo pa bodo 29. aprila 2018 posajene še ene rožice – za dobro mero bodo pridruženi nemški The New Roses.

KDO: The Dead Daisies, support The New Roses
KJE: Simm City, Dunaj, Avstrija

Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventim, ter www.musicticket.at in www.oeticket.com.