Bruce Dickinson: ‘Ponosen sem, da sem izgledal neumno’

Bruce Dickinson in njegova kostumografska preteklost. Foto: assets.com

V nedavnem intervijuju za finski Radio Rock, je Bruce Dickinson (Iron Maiden) spregovoril o svoji odrski garderobi, ki je bila tekom turnej nemalokrat nekoliko odbita. Na vprašanje, ali danes na pretekle odrske trende in ideje gleda s kančkom sramote, je odgovoril:

Beseda ‘sramota’ ni ravno prava. Za ‘sramoto’ namreč označujemo nekaj, na kar nismo ponosni. Jaz pa sem danes ponosen, da sem izgledal neumno – če temu rečemo tako.

Omenil je tudi svoj najljubši kos kostuma, ki ga je kadarkoli nosil na koncertih:

Moja najljubša oprava je bil kostum, ki sem ga nosil tekom turneje ‘Somewhere In Time‘. Ko sva se s kostumografinjo sestala da bi predebatirala ideje, sem ji ga namreč opisal takole:

»Predstavljajte si planet, okupiran z orjaškimi zelenimi vesoljskimi kuščarji. Torej, jaz kot junak te kuščarje streljam, jih oderem, ter si iz njih naredim par usnjenih hlač. Zgornji del pa… si predstavljate vesoljskega Ludvika XIV? Da, bluza naj bo napihnjena, naj izgledam kot mušketir! Čez pa naj bo ogromna eksplozivna jakna, polna lučk, pa naj ima utripajoče srce.«

Gospa je samo pokimala, rekla: »Okej.« in zelo hitro odšla. Verjetno si je mislila, da sem popolnoma nor. In ni se tako zelo zmotila.

Somewhere In Time. Foto: rockmag.com

S svojo avtobiografijo ‘What Does This Button Do?‘ je Bruce Dickinson prejšnji mesec pristal na lestvici Najbolj priljubljenih 10 New York Timesa. Avtobiografija je izšla  31. oktobra.
Turneja v podporo 16. studijskemu albumu ‘The Book Of Souls‘ skupine Iron Maiden, ki se je zvrstila v letih 2016-17, se bo nadaljevala v 2018 s serijo festivalskih nastopov po Evropi. ‘Leagcy of The Beast Tour’ se bo odprla v Talinu (Estonija) 26. maja 2018, zaključila pa v Londonski O2 Areni 10. avgusta 2018.

Bruce Dickinson: “Ni me sram!” Foto: maiden.con

V naši bližini bo turnejo mogoče ujeti:

   16. junij 2018 – Firenze Rocks, Firence
   17. julij 2018 – Trst
   24. julij – Arena Zagreb

Mi smo svoje vstopnice že naročili pri našem najljubšem članu družine, Koncerti.net. Se vidimo!