Bo indonezijski predsednik ostal brez box seta ‘Master Of Puppets’?

Naslovnica albuma 'Master of Puppets'.
Naslovnica albuma 'Master of Puppets'.

Box set ‘Master Of Puppets‘ skupine Metallica, ki ga je indonezijski predsednik Joko ‘Jokowi’ Widodo za darilo dobil od danskega premierja Larsa Løkkea, očitno ne bo zlahka njegovo.

 

Darilo mora prijaviti državni komisiji za boj proti korupciji

Joko ‘Jokowi’ Widodo bo moral namreč vložiti poročilo državni komisiji za boj proti korupciji (KPK), glede podpisanega box seta ‘Master of Puppets’.

Darilo iz tehničnega razloga namreč predstavlja osebno obliko zadovoljstva, kar pomeni, da je treba stvar zakonito prijaviti na KPK.

Zakon namreč želi preprečiti, da bi politiki prejemali darila, ki bi se lahko šteli za obliko podkupovanja.

Johan Budi, predstavnik predsednika je za medije dejal: ‘Predsednik načrtuje, da bo darilo prijavil na KPK.’

Podobno se mu je zgodilo že maja 2013, ko je Widodo moral KPK vrniti, podpisano bass kitaro skupine Metallice, le ta pa jo je nato predala vladi, da je ustrezni organ medtem ugotavljal, ali je instrument zgolj darilo ali kršitev etičnih pravil.

Widodo je bas kitaro prejel od basista Metallice, Roberta Trujilla, a ga je v roku tridesetih dni moral predati državnim uradnikom.

Nad darilom je bil navdušen tudi bobnar Metallice, Lars Ulrich, ki je dejal: ‘To je zelo kul. Podpisal sem ‘Master Of Puppets’ box set za danskega premierja Larsa Løkkea Rasmussena, da ga bo dal indonezijskemu predsedniku Joku Widodu, ki je znan po tem, da je velik oboževalec rock glasbe in nas je prišel gledat na Jakarti leta 2013.’