Bo album skupine Rammstein zaradi pomankanja papirja izšel z zamudo?

Skupina Rammstein (FOTO: Rammstein)
Skupina Rammstein (FOTO: Rammstein)

Eden najbolj pričakovanih albumov leta 2022 je zagotovo naslednjik albuma ‘Untitled‘ nemških industrial metalcev Rammstein, le ta pa bo morda izšel z zamudo zaradi pomanjkanja papirja.

Rammstein ne vedo kdaj bo izšel album ter ali bo sploh turneja

Izid težko pričakovanega osmega studijskega albuma priljubljene zasedbe Rammstein bo morda izšel kasneje zaradi pomanjkanja papirja, pravi nemški skladatelj in glasbeni direktor Sven Helbig, ki je pred kratkim zaključil svoj delež na novem albumu skupine.

Helbig je že v preteklosti sodeloval s skupino Rammstein, zaslužen je namreč za zbor in godalne aranžmaje na dveh pesmih na albumu ‘Untitled‘. V nedavnem intervjuju za nemško spletno stran sachsische.de je spregovoril tudi o novem materialu ter dodal tudi, da skupina ni prepričana, kdaj bi se lahko zbirka pojavila na prodajnih policah zaradi pomanjkanja papirja, ki ovira proces pakiranja in proizvodnje.

Helbig je dejal: ‘Za skupino je ta prekinitev zdaj moteča. Kdaj bo album izšel trenutno ne ve niti skupina. Trivialni razlog: pomanjkanje papirja. Sposobni morajo biti poslati veliko število zgoščenk in plošč, torej veliko knjižic in ovitkov, po vsem svetu naenkrat. In to trenutno ni izvedljivo.’

Dodal je še: ‘Moje delo je opravljeno. Pred dvema tednoma sem ga dokončal in oddal, Za skupino je ta prekinitev zdaj moteča. Šesterica trenutno ne ve, kdaj bo album izšel prav tako, ne vedo, ali bo turneja sploh izvedljiva.’