Billy Corgan ‘nadaljuje medijsko vojno’

Billy Corgan ne vidi basistke Wretzky v skupini.
Billy Corgan ne vidi basistke Wretzky v skupini.

Vojna med vodjo zasedbe The Smashng Pumpkins Billyjem Corganom in nekdanjo basistko D’arcy Wretzky se očitno nadaljuje. Tokrat je spregovoril Corgan in pojasnil, zakaj je niso vključili v ponovno združeno prvotno postavo.

 

Most med njima je za vedno porušen

Billy Corgan je dejal: ‘Mislim, da to, kar je naredila, dokazuje, zakaj ni vključena. Bil sem ranljiv in zaupal sem stvari, zaupal sem v razlog, da bi ji dal priložnost, kljub številnim empiričnim dokazom pa to ni bila modra odločitev.’

Corgan je še dodal, da je most med njim in basistko Wretzky (s katero je pred dvema letoma znova začel graditi prijateljski odnos) za vedno porušen. D’arcy Wretzky tako nikar več ne bo vključena v ponovno združeno skupino, v kateri so poleg Corgana še prvotni kitarist James Iha in bobnar Jimmy Chamberlin.

Pred časom je Wretzky dala izjavo, v kateri je ostro obsodila Corgana: ‘‘Vsi pravijo, da se je [Corgan] spremenil, odkar je dobil otroka in da zna biti zelo očarljiv in zabaven. V pogovorih je zelo zabaven: zelo uživam v mentalni bitki z njim. Tako dolgo sem bila zunaj tega sveta, da nisem bila seznanjena z vsemi norimi stvarmi, kot to, da podpira Trumpa. Kaj? Iskreno mislim, da ima možganski tumor. Vedno je bil neuravnovešen.’

Medtem, ko se vojna med Corganom in Wretzky nadaljuje pa Smashing Pumpkins drvijo s polno paro dalje. V maju bodo namreč izdali EP z novo glasbo. 12. julija pa bodo začeli v Arizoni tudi s turnejo ‘Shiny And Oh So Bright‘, ki bo temeljila na prvih petih ploščkih skupine.