2Cellos na noge spravila zagrebško Areno

2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)
2Cellos (FOTO: Aleš Žnidaršič)

2Cellos sta v sklopu promocijske turneje, kjer nadarjena fanta predstavljata zadnji album s filmsko glasbo ‘Score‘ in brez težav navdušujeta občinstvo po vsem svetu. Še posebej emocionalen pa je bil ta nastop zagotovo za Hauserja, ki je nastopil pred domačim občinstvom v zagrebški Areni.


FOTO: Aleš Žnidaršič

Areno spravila na noge

Hauser je hkrati tudi poskrbel za interakcijo med njima in občinstvom ter jih nagovarjal z različnimi smešnimi vložki, med drugim jim je dejal, da naj začnejo kar plesati, če bodo skladbo slučajno prepoznali.
Prvi del koncerta je bil vidno mirnejši, ko sta odigrala filmske uspešnice, med drugim tudi večno ‘My Heart Will Go On‘.
V drugem delu koncerta se jima je na bobnih pridružil Dušan Kranjc in takrat se je živahni in divji del koncerta šele dobro začel. Fanta sta namreč s priredbami pesmi skupine AC/DC ‘Highway To Hell’, Nirvanine ‘Smells Like Teen Spirit’ ter Jacksonovo ‘Smooth Criminal’ poskrbeli, da je bil srčni utrip pri marsikaterem obiskovalcu precej višji. Več tisoč glavo množico so ob teh ritmih pravzaprav zasrbeli prsti na nogah, zato so dobesedno vstali in poplesavali. Ni kaj, fanta sta res neverjetna!

Dvorana je pokala po šivih. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Dvorana je pokala po šivih. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

V bisu sta poskrbela še za skladbe ‘Wake Me Up‘ ter ‘Despacito‘, poslovila pa sta se z legendarno skladbo zasedbe U2 ‘With Or Without You’


FOTO: Aleš Žnidaršič

Ne glede na to, da sta na odru ‘samo dva mlada’ in nadvse nadarjena čelista, lahko rečemo, da na vsakem koncertu množico vedno znova navdušita tako z energijo, kot s svojo preprostostjo in izjemnim znanjem in tehniko igranja.

Če ste koncert v Zagrebu slučajno zamudili pa 2Cellos lahko ujamete v petek, 29. junija 2018, bo na ekskluzivnem vseslovenskem velikem open air spektaklu na poletni areni na prostem z velikim parterjem s sedišči, veliko tribuno in stojišči neposredno ob stadionu Bonifika v Kopru.