Big Foot Mama stavila na stare hite in zmagala

Big Foot Mama bo gotovo poskrbela za vrelišče. (Foto: Aleš Žnidaršič)
Big Foot Mama bo gotovo poskrbela za vrelišče. (Foto: Aleš Žnidaršič)

Na oder ljubljanske Cvetličarne so končno prišli velikani rocka in eden največjih slovenskih rokenrol bandov Big Foot Mama. V več kot 25 letih delovanja so izdali kar osem studijskih albumov s številnimi hiti, ki so radijske valove zaznamovali celotna desetletja. Ni čudno, da so z lahkoto razprodali dva večera zapored.

Razprodana dvorana ljubljanske Cvetličarne je pričakala koncert skupine Big Food Mama. Koncert je bil posvečen predstavitvi skladb z zadnjega albuma ‘Plameni v raju’, ki so jo na veliko zadovoljstvo vseh dopolnjevali številni hiti preteklih let. V dvorani se je nabrala zelo raznolika publika, nekateri so bili verjetno že na prvem koncertu skupine izpred več kot 25 let, nekaterim pa so starši hite najbolj rokerske skupine pri nas še pred kratkim peli za uspavanko. Vsaj takšen občutek je bil, ko so poslušalci, ne glede na leta, enotno s skupino zapeli njene največje hite.

Še vedno so najbolj popularni stari hiti (Foto: Aleš Žnidaršič)

Več o skupini

Legendarni BFM so se s prvinskim rockom in iskrenimi, večplastnimi besedili ustoličili na prestolu slovenske rock glasbe. Skladbe kot so: Led s severa, Črn tulipan, Vrn’ se k men’, Tattoo, Nism več s tabo, Oklep in mnoge druge pa so se zapisale v kolektivni spomin celotne generacije. V dolgoletni karieri se lahko pohvalijo tudi z večkrat razprodanimi največjimi koncertnimi prizorišči v Sloveniji, podrtimi rekordi prodaj plošč, provokativnimi videospoti in številnimi prelomnimi kariernimi mejniki. Svojo 15-letnico so zaznamovali z edinstvenim spektaklom na Gospodarskem razstavišču, kjer so glasbeni kolegi priredili njihove pesmi. Ob 25-letnici so oktobra 2015 razprodali Stožice, kjer se je zgodovinskega praznika rokenrola udeležilo kar 8000 ljudi.

Big Foot Mama tako postane prvi slovenski rock bend, ki razproda največjo koncertno dvorano v Sloveniji. Areno pa so znova napolnili decembra 2016 in na Ritmu mladosti pripravili skupni koncert s Siddharto ter mojstrskim prepletom članov in pesmi dveh največjih rock skupin pri nas. Prvi album Nova pravila so izdali že leta 1995, besedila pa so skozi leta segala od mladostniškega odpadništva do s seksualnostjo prepojenih besedil ter življenjskih zgodb sodobnega človeka, vedno prežetih z značilnim ljubljanskim uličnim slengom. Grega Skočir, Alen Steržaj, Zoran Čalić, Jože Habula in Daniel Gregorič z leti niso izgubili želje po ustvarjanju, saj letos predstavljajo aktualni album Plameni v raju na katerega so uvrstili kar 13 novih skladb, ki pripovedujejo intimno zgodbo posameznika z vsemi vzponi in padci na človekovi življenjski poti.

JOŽE HABULA: ‘Nikoli nismo počivali na lovorikah’

GALERIJA (Foto: Aleš Žnidašič)