BIG FOOT MAMA: ‘Plameni v raju’ (2018)

Naslovnica albuma 'Plameni v raju'.
Naslovnica albuma 'Plameni v raju'.

Big Foot Mama je na slovenski (rock) glasbeni sceni pustila tako močan in velik pečat, da je prav posebej ni treba več predstavljati. Na nov studijski plošček ‘Plameni v raju‘ smo morali čakati sicer kar dolgih pet let, a izplačalo se je prav vsako sleherno leto čakanja!

O albumu ‘Plameni v raju’

Osmi studijski album ‘Plameni v raju’ je uradno izšel 29. marca pod okriljem glasbene založbe Nika Records. Album so tokrat fantje snemali v Berlinu v Studiu Wong in zdi se, kot da je bila tudi ta odločitev prava.

Če kdo zna narediti všečen, preprost in poslušljiv album je to prav zagotovo Big Foot Mama. Na sceni kraljujejo že več kot dve dekadi, a zgleda kot, da jim idej še ne manjka. No, res je, da je album narejen precej na prvo žogo in dokaj preprosto, a roko na srce, zakaj pa ne?

Trinajst novih in melodičnih skladb, ki od prve do zadnje poslušalca prepričajo, da da albumu priložnost v celoti. Album so pred izdajo napovedali s skladbo ‘Sanja se ti ne‘. Gre za precej tipično bigfootovsko balado, ki hitro zleze poslušalcu pod kožo, morda prav iz tega razloga je prav ta skladba napovedala tudi povratek dobrih starih, legendarnih bigfootovecev. Izpostaviti velja še skladbo ‘Normalen‘, v kateri se fantje lepo poigrajo z enostavnimi rimami in odlično ritem sekcijo.

Big Foot Mama je izdala še en všečen album.
Big Foot Mama je izdala še en všečen album.

Če si želite slišati klasično Big Foot Mamo, ki navdušuje še dvajset let, potem vas tudi nov studijski plošček ‘Plameni v raju’ vsekakor ne bo pustil na cedilu. Ravno obratno, melodije vam bodo neverjetno hitro zlezle pod kožo, čez čas pa boste nedvomno osvojili tudi vas besedila, ki jih boste že prav kmalu na koncertu prepevali skupaj s fanti.

Kaj reči? Drži dejstvo, da morda na albumu manjka nekoliko svežine in predrznosti, a dvomim, da se bo kdo pretirano obregal ob to. Fantom je uspelo tisto, kar si želijo mnoge slovenske skupine. Posneti plošček, ki gre hitro v uho in na koncertih nato … odpelje množica točno tja, kamor jih mora – v rockerski raj. Fantje so čez vsa ta leta dozoreli, a poskrbeli, da še vedno zvenijo pristno. Dokler bo Big Foot Mama ‘žgala’, bo rock n’ roll v Sloveniji še kako živ. ‘Nimamo kaj izgubit, tukaj je raj na zemlji.’

Album lahko kupite TUKAJ.