Bernie tudi na naslovnicah znanih albumov

Bernie Sanders

Bernie Sanders morda ni zmagal v nominaciji Demokratske stranke za prevzem Donalda Trumpa na predsedniških volitvah leta 2020, toda levo usmerjeni senator Vermonta je postal eden najbolj prepoznavnih in cenjenih ameriških politikov v zadnjem desetletju. To velja zlasti med mlajšimi volivci, ki so 79-letnika posvojili kot fotomodel za razne fotomontaže.

Sandersa je na slovesni inavguraciji Joea Bidena v Washingtonu fotografiral Brendan Smialowski, ki je v svoj objektiv lovil prisotne politike. Po lastnih besedah je ostal osredotočen predvsem na senatorja Teda Cruza in Josha Hawleya, najbolj glasna zagovornika trditev Donalda Trumpa, da je šlo pri volitvah za prevaro.

Ko je pregledoval slike, je opazil Sandersa, oblečenega v topel plašč in v ogromne volnene rokavice, ki zdolgočaseno sedi na stolu in čaka začetek prireditve. Sliko je poslal urednikom, ki so jo takoj objavili. V trenutku je internet preplavila slika Bernieja, kmalu za tem pa so se začele pojavljati tudi prve fotomontaže.

Bernie Sanders - rolling stones
Kje se nahaja Bernie na naslovnici albuma Rolling Stones – Exile on Maine St. ?

Tako se je Sanders pojavljal na raznih znamenitih lokacijah, pojavljal se je v filmih, sedel zraven velikih zvezdnikov, pojavil se je seveda tudi pri nas v Sloveniji. Opazimo ga lahko na primer ob Sharon Stone v znamenitem prizoru ob zaslišanju iz filma Prvinski nagon in ob Jamie Lee Curtis v filmu Resnične laži, ko pleše striptiz. Opazimo ga lahko tudi z Luko Dončičem in na supu s predsednikom Borutom Pahorjem. Z Jospim Brozom Titom sta taborila, sedi tudi na skrivnostnem monolitu iz Utaha, pojavil pa se je tudi v pornografski seriji Fake Taxi…

Bernie Sanders na naslovnicah albumov

Bernie fotomontaže pa so bile deležne tudi naslovnice različnih albumov. Tako se je Sanders pojavil na naslovnicah albumov kot so Motörhead – Ace of Spades, Queen – Queen II, Slayer – Reign in Blood, Metallica – Ride the Lightning,… pridružil pa se je tudi druščini na albumu skupine The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Objavljamo izbor nekaterih naslovnic, kjer se je pojavil Sanders.