Avdio-vizualni trio Etceteral z novim videosinglom ‘Aliquis Curis’

Trio Etceteral (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Trio Etceteral (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Domači jazztronic trio Etceteral predstavlja videosingle, ki je nastal pod taktirko vizualne umetnice Line Rice. Močna vizualna komponenta se z odrov tokrat seli na naše ekrane.

O skladbi ‘Ama-gi’

Nadenite si slušalke, vklopite HD kvaliteto videa in se prepustite novemu svetu ‘one shot’ animacije.

Aliquis Curis‘ je šesti komad na prvencu ‘Ama-gi‘, ki je izšel lani pri KAPA Records. Če še nimate svoje vinilke, jo lahko naročite preko KAPA Records Bandcampa ali jo kupite v trgovinah BigNose in SpinVinyl.

Ama-gi‘ raziskuje svobodo v gruvi poliritmičnih vzorcih, ki so vpeljani v močno elektro-akustično držo. Vznemirljiv paket krasijo hipnotični afro-futuristični elementi, interference sintetizatorja in plesne sekvence, ki se gibljejo od kratkih improvizacij do oprijemljivih melodičnih elementov.

Mednarodni portal Beehype je Ama-gi postavil med ‘top 10’ iz Slovenije, na Radiu Študent pa je bil uvrščen na seznam Domače naj Tolpe bumov leta 2020.

In res – glasba Etceteral je prepričljiva prav zato, ker ji kljub zamotanosti uspe zveneti preprosto in spraviti poslušalca v ples kot kakšen znanstveno-fantastični šaman. – Matej Holc, Radio Terminal

Unikatno fuzijo elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza ustvarjata saksofonist Boštjan Simon (Trus!, Litošt, Velkro, Koromač, There Be Monsters) in bobnar Marek Fakuč (Marta Fakuch, Ali En, Nevarna razmerja, Pizda Materna, Natriletno kolobarjenje s praho). Glasbeno sinestezijo dodatno poudarjajo vizualije tretje članice Line Rice (Marta Fakuch, Borghesia, Shekuza Live, Knauf), ki s svojo prefinjeno estetiko skrbi za celostno podobo benda.

Domači avdio-vizualni trio spada med bolj dejavne zasedbe domačega podtalja. Od ustanovitve leta 2019 si je bend s svojim nalezljivo svobodnim glasbenim izrazom nabral zavidljivo število koncertnih nastopov, med drugim so nastopili kot predskupina na koncertu The Comet is Coming v Kinu Šiška, na lanskem 61. Jazz Festivalu Ljubljana in na festivalu Sajeta, v letu 2019 pa so se s turnejo po Berlinu, Leipzigu, Amsterdamu, Rotterdamu in v Londonu predstavili tudi tuji publiki. V letošnjem letu so se s spletnim koncertom predstavili na mednarodnem showcase festivalu ESNS.