Nocoj v okviru Cankarjevih torkov: Pijammies

Cankarjevi torki, 16. 3. ob 20.00 gostijo skupin Pijammies.

Spletni koncert v živo iz Gallusove dvorane

Tomaž Gajšt, trobenta; Tadej Šepec, altovski saksofon; Timotej Jerman, tenorski saksofon; Blaž Avsenik, klavir, klaviature; Mark Žakelj, el. kitara; Jošt Lampret, el. bas kitara; Gaj Bostič, bobni; Matija Krečič, Kaja Sešek, violini; Klemen Bračko, viola; Ema Marjeta Krečič, violončelo; Joana González Subirà, kontrabas; Oskar Cafnik, zvok

Ogreti od prvih spomladanskih sončnih žarkov, ki so jih pospremili na snemanje drugega albuma, se bo eno najslajših domačih odkritij zadnjih let po končanem snemanju preselilo še na največji domači dvoranski oder. Kajpak zasluženo, a tudi z obetom njihovega nastopa na letošnjem Jazz festivalu Ljubljana. Njihov premierni nastop v Cankarjevem domu bo tako koncertna predpremiera novega albuma Dance of the Benevolent Hearts, ki bo izšel junija ob nastopu v Parku Sveta Evrope, v osrčju programa 62. jazzovskega festivala.

Morda je slika naslednjega: 7 oseb in besedilo

In kaj pravijo o novem albumu: »Če zgodba prvega albuma sloni na fiktivnem nastanku sveta in vsega nasploh, se drugi album obrača na človeka, ki v tem svetu živi. V šestih skladbah se poslušalec lahko sreča z različnimi tipi ljudi, ki hodijo po našem svetu, od brezskrbnežev, sanjačev, neustrašnih popotnikov, prevarantov in dobrosrčnežev. Pijammies so tokrat med svoje tesne niti vpletli še godalni kvintet. To pomeni, da bo sedemčlanska zasedba za to priložnost spremenjena v dvanajstčlansko posadko, ki še bolj intenzivno kot kadarkoli prej raziskuje in briše že tako tanke meje med različnimi glasbenimi zvrstmi.«

Nadenite si očala in imejte pri roki čepke za ušesa. Da ne bo prepozno, ko bo v vašem domovanju švigala zvočna strela Pijammies.

Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri.

Facebook dogodek