Alice Cooper optimističen o povratku glasbene industrije

Legendarni rocker Alice Cooper je za avstralski The Rock Be With You May spregovoril o tem, kakšna bi lahko bila koncertna industrija videti po pandemiji.

 

Bo potrdilo o cepljenju res rešitev?

Alice Cooper je optimistično dejal: ‘Najprej, glede tega sem velik optimist. Menim, da bo v roku pol leta vse skupaj že veliko boljše, kot je zdaj. Menim samo, da je cepljenje – vem, v mojem domačem mestu Phoenix cepijo po 10.000 ljudi dnevno, in prepričan sem, da to počnejo tudi v Los Angelesu in drugih velikih mestih. Takrat bi rekel, da bo polovica prebivalstva cepljena. Potem pa menim, da boste lahko pokazali potrdilo o cepljenju, zakaj vas ne bi torej pustili na koncert? Pokažite svoje potrdilo in pojdite na predstavo. Ničesar se ni za bati.’

Dodal je še: ‘Mislim, da so vsi mnenja, da ne smemo hiteti – ne hitimo, ne pritiskajmo, ne pojdimo se tega. Jaz pa sem bolj oseba, ki gleda realno na svet. Mislim, da bomo v naslednjih šestih mesecih vse skupaj resnično oživili.’

73- letni glasbenik je tudi sicer velik zagovornik cepljenja in spodbuja tudi svoje oboževalce, da se cepijo. Sam se je proti Covid-19 cepil že februarja.

Alice Cooper pa sicer tudi v času pandemije ni počival, 26. februarja je pod okriljem glasbene založbe earMUSIC izdal studijski album ‘Detroit Stories‘.