Aprilske novosti iz Beggars Group #2

TKAY MAIDZA - Syrup (Foto YouTube)

JOHN FM je pri založbi XL Recordings izdal EP ‘American Spirit’, z njega poslušamo singel ‘February’. V videspotu je ujet izlet v prestolnico funka Dayton, Ohio.

28–letni John Fm je bil že pred leti proglašen za čudežnega otroka, znan je postal po svojskem žanru, hi tech soulu, pri založbi XL recordings pa je nedavno izdal EP, ki nosi naslov American Spirit, v vinilni obliki bo izšel 25. junija.

Singel ‘February’, za katerega je John FM s kolegom Omarjem S posnel videozgodbo – odpotovala sta v prestolnico funka, Dayton v Ohiu in nastal je spodnji videospot. ‘February’ je zanimiv zvočni zalogaj, ki s sabo prinaša nevihto, ki jo je napovedal lokalni šaman ; ‘zlobni ljudje bodo zgoreli v vročem, vročem ognju, ‘ sporoča. Za dodatne aranžmaje in mix je poskrbel Black Noi$e, Dj iz Detroita.

TKAY MAIDZA – Topot, ropot in renčanje v novi pesmi ‘Syrup’

Tkay Maida po uspešnem lansiranju singla ‘KIM’ (feat Young Baby Tate nadaljuje meteorski vzpon v letu 2021. Singel Syrup prinaša glasne ritme, zvočno distorzijo in drzne verze tipa  “rich… thick… sweet… sick”. ‘Syrup’ sledi priredbi uspešnice Pixies, Where is My Mind, ki jo je Tkay Maidza posnela za kompilacijo založbe 4AD, ‘Bills & Aches & Blues’ ter februarski izdaji že prej omenjenega singla Kim, ki ga je posnela z Young Baby Tate. Slednji single je dobil tudi ikonično videopodobo, hitro je prejel pohvale tudi s strani Pichforka, kjer so mu nadeli titulo #2 Best video of the month (drugi najboljši video meseca).

Leto 2020 je z EP-jem Last Year Was Weird, Vol. 2 povzdignilo Avstralko, ki je bila rojena in vzgojena v Zimbabveju, v nove glasbene višave. Sonična raznolikost, ki je značilna za njeno glasbo, je prevzela osrednjo pozicijo – 8 pesmi, ki so izšle na EP-ju razkazujejo eklektično raznolikost žanrov; od dark trapa, bounca, alt-R&B, neo-soula ter edinstvenega avtorskega podpisa v modernem hip- hopu. Vpliv je bilo videti na billboard plakatih v New Yorku, na Times Squaru, EP je bil nominiran za najboljši Hip hop izdelek pri ARIA (avstralskem žaložniškem združenju), dobil pa je tudi aplavze s strani Stereoguma, Observerja in s strani ostalih priznanih glasbenih medijev.

Pričakujte, da bo v nadaljevanju leta 2021 Tkay Maidza presenečala s še več udarnimi in svežimi hip hop novosti, zaenkrat pa si privoščimo single ‘Syrup’!