Aprilske novosti iz Beggars Group

Dry Cleaning (foto I STEVE GULLICK)

V začetku aprila je pri legendarni založbi 4AD izšel debi album kvarteta Dry Cleaning iz južnega Londona. Album nosi naslov ‘New Long Leg’ – The Wire pa je kvartet proglasil za najbolj zanimiv kitariski bend v zadnjem času.

 Dry Cleaning tvorijo Nick Buxton (bobni)), Tom Dowse (kitara), Lewis Maynard (bas kitara) in Florence Shaw (vokal). Album, ki ga je produciral John Parish v Rockfield Studiu, žanje sanjske kritike v svetovnih glasbenih medijih. Izdelek New Long Leg izpostavlja štiri single; ‘Scratchcard Lanyard’,Strong Feelings’ in ‘Unsmart Lady’.

Skupina je sicer že leta 2019 izdala EP-ja Boundary Road Snacks and Drinks ter Sweet Princess, debut album pa je še bolj ambiciozen in kompleksen, vokal protagonistke Florence Shaw se prepleta z nemirnimi inštrumentali. Florence iz najbolj trivialnih stvari izvabi zelo intenzivne pomene, njena specialiteta so pesmi, ki so popoprane s tisočimi drobnimi detajli, majcenimi in hudomušnimi vložki iz življenja supermarketov, skodelic za kavo, pripomočkov za lepotičenje ter delov telesa, ki skupaj kreirajo sonično pokrajino v čudaški magiji vsakdanjega sveta.

Poglejte si videozgodbe singlov iz albuma Dry Cleaning:
‘Scratchcard Lanyard’: https://youtu.be/6PuqlOTyJt0
‘Strong Feelings’: https://youtu.be/XsujZ82VKDg
‘Unsmart Lady’: https://youtu.be/–gEZsKFoj0