AntiValentinovo #2 ponovno v Ljubljani

Dvodnevni koncertni dogodek, druženje za urbano napredno mladino in za vse odbite alternativce – se vrača v Ljubljano februarja 2020.

 

 

AntiValentinovo #2

Prva verzija AntiValentinovega koncerta je nastala v Zagrebu na pobudo Let 3, ko so leta 2016 najavili veliki koncert v Domu Sportova. Dogodek je skozi leta požel velik uspeh, saj se kljub hiperkomercializaciji zaljubljenosti nepocukrani alternativci in ostali valentinovi hejterji v tistem tednu niso znali obnašat srčkom in kupidu primerno. Naslednje leto je bil podnaslovljen ‘Karentinovo‘ s sloganom “Ništa ljubav, samo karanje”, s katerim so zabavno stran dogodka humorno podkrepili. Slogan dogodka iz leta v leto dopolnjujejo in Antivalentinovo v Zagrebu je odtlej postalo osrednja zabava v februarju za vse drugače misleče.

V letu 2019 smo AntiValentinovo prvič speljali v Ljubljani, z koncerti Let3, TBF in Vojko V prvi dan in z nastopi Elemental, Edo Maajka in Klemna Klemna drugi dan.

AntiValentinovo #2 se vrača 12. in 13. Februarja 2020 s kultnimi reškimi pankerji PARAF, nepogrešljivimi Let 3, brez katerih Antivalentinovo #2 ne obstaja in slovenskimi hard-core pankerji NIET, s katerimi bo AntiValentinovo popolno.

 

O nastopajočih

LET3

Mrle ne ustvarja le v skupini Let3.
Mrle ne ustvarja le v skupini Let3.

Let 3 je provokativna rock skupina iz Reke, prepoznavna predvsem po šokantni neprimernosti koncertnega performansa, s katero člani benda nimajo večjega problema. Že od svojih začetkov ima skupina status glasbenega fenomena, katerega edina stalnica je, da nikoli ne veš kaj točno pričakovati od njih. Bend je bil ustanovljen leta 1986 s strani basista Damirja Martinovića »Mrleta« in se leta 1987 pa se je uradno preimenovala v Let 3. Njihova glasba bi se lahko klasificirala kot rock v kombinaciji s punkom, vendar njihove skladbe vključujejo tudi etno, narodnjake, pop, drum & bass, elektroniko, nu metal, itd.

PARAF
Parafi so ključna pojava punk in novovalovske eksplozije, vzporedno z njihovim delovanjem je na Reki nastala bogata scena – pojavili so se fotografi, dizajnerji, modni kreatorji, novinarji, stripovski mojstri ter nove glasbene zasedbe in vsi ostali, ki so obeležili novonastalo propulzivnost reške scene. Kar je najboljše, Parafom je uspelo ustvariti to kar dvakrat, z dvema postavama – s prvo, ki je presenetila punk na področju bivše Jugoslavije ter z drugo, ki je na istem področju definirala novovalovske post punk idiome. Paraf smo v 2019 videli v postavi Valter svira Parafe v Gromki in v Orto Baru, na Antivalentinovo #2 pa bodo prvič v Ljubljani nastopili v originalni prvi in drugi postavi benda, s katerimi nas bodo v Cvetličarni popeljali nazaj skozi čas s pomočjo glasbe, ki so jo ustvarili še kot skupina Paraf.

NIET
Slovenska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se hitro uveljavi kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard-core punk scene, pri čemer pa v nasprotju z ostalimi skupinami kmalu ubere samosvojo pot.

Borut je pustil velik pečat v skupini Niet.
Borut je pustil velik pečat v skupini Niet.

Po temeljitih rošadah zasedbe in več prekinitvami delovanja so se NIET zopet zbrali za koncertno turnejo v sklopu katere bodo nastopili tudi na Antivalentinovem koncertu!

Vstopnice za AntiValentinovo #2 bodo kmalu v prodaji, za sveže novice sledite dogodku na Facebooku!