The National predstavljajo najnovejši single ‘New Order T-Shirt’

Skupina The National (FOTO: The National Facebook)
Skupina The National (FOTO: The National Facebook)

Njihov težko pričakovani album ‘First Two Pages of Frankenstein‘ izide 28. aprila pri založbi 4AD.

Na kratko o skladbi in albumu

Po uspešnem singlu ‘Tropic Morning News’ se The National predstavljajo z drugim singlom ‘New Order T-Shirt‘ prihajajočega devetega studijskega albuma ‘First Two Pages of Frankestein‘.

New Order T-Shirt‘ je emotivno večplastna, hipnotična pesem, ki prepleta žive spomine pevca Matta Berningerja na nekoga, ki ga pogreša in težke odločitve, ki jih je moral sprejeti glede njunega odnosa.

‘Verz ‘I keep what I can of you’ me spomni na vsakogar, ki sem ga kdaj poznal ali ljubil,’ pravi kitarist Aaron Dessner in dodaja, da ‘v skladbi obstaja neka enostavnost, ki me spominja na naše zgodnje albume, vendar z zrelostjo in izkušnjami, ki jih imamo sedaj. Zdi se mi, da je to res važna pesem za naš band.’

Za promocijo singla so The National v sodelovanju z New Order izdali tudi omejeno serijo majic, ki so dostopne na povezavi in so poklon dizajnu ikonične manchesterske skupine. Del prihodkov od prodaje bodo The National namenili dobrodelnim organizacijam po njihovi izbiri.

Album, na katerem bo enajst pesmi, so The National posneli in producirali v studiu Long Pond, ki se nahaja v dolini reke Hudson, na njem pa bodo sodelovali tudi Taylor Swift, Phoebe Bridgers in Sufjan Stevens. Po več uspešnih albumih in napornih turnejah se prihajajoči album ‘First Two Pages of Frankenstein‘ usmerja v osveženo energijo skupine, ki uspešno balansira med elegantnim muziciranjem in samosvojimi glasbenimi impulzi. ‘Zame je moč te plošče v jasnem namenu in strukturi glasbe, še vedno pa je prežeta z veliko naključne magije,’ je še dodal kitarist skupine Aaron Dessner.