Amon Amarth z novim videom ‘Fafner’s Gold’

Skupina Amon Amarth (FOTO: Metal Blade Records)
Skupina Amon Amarth (FOTO: Metal Blade Records)

Amon Amarth, so leta 2016 izdali deseti studijski album ‘Jomsviking‘, le ta pa je v Nemčiji pravkar prejel priznanje zlate plošče.

 

Evropsko turnejo destilirali v videu ‘Fafner’s Gold’

Ob pomembnem mejniku pa so iz tabora Amon Amarth sporočili: ‘Glejte, to je naš zlati teden! Najprej, zelo smo ponosno, da lahko povemo, da je naš album ‘Jomsviking’ uradno postal zlati album v Nemčiji. Velika in posebna zahvala iz naše strani vsem predanim nemškim oboževalcem, ki so poskrbeli, da se je to zgodilo, brez vas, ne bi bilo nič. Ta nagrada je slavna zmaga za vse nas! Na zdravje!’

Zlato praznovanje pa švedski death metalci Amon Amarth nadaljuje z izdajo novega videa za skladbo ‘Fafner’s Gold‘, ki je tudi na njihovem albumu ‘Berserker‘ iz leta 2019. Video je nastal v Oberhausen v Nemčiji, na lanski evropski turneji, kjer Amon Amarth nastopajo pred polno metalsko množico. Za produkcijo so poskrbeli v FOG Productions GmbH in Eat The Beat Music, za režijo Jörg Maas, za montažo pa Daniel Barnes.

Ob izdaji videa pa so Amon Amarth povedali: ‘Se je kdo kdaj vprašal, kako je videti zmogljiva predstava Amon Amarth na koncertu v areni v Evropi? Destilirali smo našo ‘Berserker’ evropsko turnejo in vam jo predstavili preko videa ‘Fafner’s Gold’. Ima vse: ogenj, še več ognja, vikinške boje, letečo dvižno viking čelado, velikanski kamen Guardians of Asgaard, epsko morsko kačo in … Fafner’s Gold. Prosimo, uživajte, ostanite zdravi in dvignite rogove!’

Plošček ‘Berserker‘ so fantje izdali maja 2018 pod okriljem glasbene založbe Metal Blade Records. Album so snemali v Sphere Studios v Kaliforniji, za produkcijo pa je poskrbel Jay Ruston, ki je v preteklosti že sodeloval z velikani, kot so Anthrax, Steel Panther, Uriah Heep in Stone Sour.