Lombardo & Buržuazija bodo v petek zatresli Orto bar

Skupina Lombardo (FOTO: Katja Žunec Stritar)
Skupina Lombardo (FOTO: Katja Žunec Stritar)

Ta petek, 9. oktobra 2020 ob 20h, bodo na Kriznem OrtoFestu nastopili Lombardo in Buržuazija.

Krizni OrtoFest, ki je bil zaradi epidemije aprila prestavljen, je zdaj že v polnem teku – kljub omejitvam, s katerimi se srečujemo organizatorji dogodkov. Koncerti v OrtoBaru potekajo za zastekljenim odrom in se začnejo (ter končajo) prej, kot smo bili navajeni v preteklosti, prav tako pa je pri gibanju po prostoru obvezna maska.

O nastopajočih

Lombardo so uigrana zasedba glasbenikov David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala), ki pevcu, Nejcu Lombardu, omogočajo dovršene glasbene nastope. Po singlih ‘Pokrita z zvezdami‘ in ‘A greva plesat‘ so nam v prejšnjem tednu predstavili novi single ‘Kriminal‘, ki ga bodo v petek premierno odigrali v živo, slišali bomo lahko tudi nekaj pesmi s prihajajočega albuma

Buržuazija je mlada in energična rock skupina z udarnim in bogatim zvokom, ki pa se od kapitalističnih mogotcev razlikuje v zelo pomembni lastnosti. Ljudje jo obožujejo. Zakaj? Ker gre za zelo kompleksno, a hkrati povsem preprosto stvar. Ljubezen do glasbe in igranja. Ljubezen do preigravanja različnih žanrov. Ljubezen do občinstva. Ljubezen do vzdušja, ki ga njihova glasba ustvarja. Buržuazija, ki jo sestavljajo Rok Molnar in Rok Miže na kitari, Martin Špendl na vokalu, Jan Otoničar na basu in Anže Mramor na bobnih, je tik pred karanteno predstavila svoj prvenec v polni dvorani CSK France Prešeren.