Umrl je Eddie Van Halen

Eddie Van Halen (1955 - 2020) (FOTO: Eddie Van Halen Facebook)
Eddie Van Halen (1955 - 2020) (FOTO: Eddie Van Halen Facebook)

V 66. letu starosti je umrl legendarni kitarist Eddie Van Halen. Izgubil je dolgoletno bitko z rakom.

Obdan je bil z družino

TMZ poroča, da je Eddie Van Halen umrl v torek v bolnišnici St. John v Santa Monici. Ob njem so bili žena, sin ter Eddijev brat Alex.

V zadnjih 72-ih urah naj bi se Eddiejevo zdravstveno stanje zelo poslabšalo, zdravniki pa so odkrili, da se je rak grla preselil tudi na možgane in druge organe.
Kot veste, se je Eddie Van Halen že več kot desetletje boril z rakom. Pred kratkim pa je začel prejemati tudi kemoterapijo.

Že lani je TMZ poročal, da je Eddie zadnjih pet let pogosto letel v Nemčijo, kjer so ga zdravili z obsevanjem.

Eddie Van Halen velja za enega najboljših in najvplivnejših kitaristov vseh časov.

Skupaj z bratom Alexom je leta 1972 ustanovil skupino Van Halen. Basist je bil Michael Anthony, pevec pa David Lee Roth. Eddie je leta 1978 deloval kot glavni tekstopisec na njihovem istoimenskem debitantskem albumu, ki je skupino v 80. letih lansiral med rock zvezde.

Nato pa so s hiti nadaljevali, močan pečat pa so pustili s skladbami ‘Runnin’ with the Devil’, ‘Unchained’, ‘Hot for Teacher’, ‘Panama’ in ‘Jump’. Leta 1985 jih je zapustil pevec Roth, namesto njega pa vstopil Sammy Hagar.

Medtem, ko je skupina Van Halen že dosegla status superzvezdnikov hard rocka pa je Eddie postal ikona pop kulture z izdajo ‘Beat ItMichaeal Jacksona, v katerem je Eddiev ikonični kitarski solo.

Van Halen so leta 2007 vstopili tudi v Rock & Roll Hall of Fame, Eddie pa velja za enega največjih kitaristov vseh časov.

Eddie, počivaj v miru.