Alter Bridge prihodnje leto v studio

Skupina Alter Bridge (FOTO: Napalm Records)
Skupina Alter Bridge (FOTO: Napalm Records)

Kitarist zasedbe Alter Bridge Mark Tremonti je za The Spokesman-Review razkril, da se bodo fantje prihodnje leto dobili skupaj in posneli nov album. Takrat bodo posamezni člani namreč zaključili s promocijo samostojnih projektov in se bodo lahko v celoti posvetili znova le skupini Alter Bridge.

Po končanih samostojnih projektih bo znova čas za Alter Bridge

Pred dvema mescoma je sicer Myles za Lipps Service With Scott Lipps dejal, da niso še začeli ustvarjati novega materiala za nov studijski album in to pojasnil z besedami: ‘Nismo še tam. Mislim, da se trenutno vsi posvečamo svojim solističnim projektom. Vem, da je Mark Tremonti trenutno na tej točki. Očitno, prihaja tudi moj drugi samostojni album. Zato bi rekel, da bomo o tem začeli razmišljati bolj proti koncu leta ali v začetku prihodnjega leta. Če govorim o sebi, kot o tekstopiscu pa moram dobro napolniti kreativnost. Po tem, ko smo končali album za Alter Bridge ter svoj drugi samostojni album, potrebujem napolniti baterije.’

Alter Bridge so lani novembra izdali EP ‘Walk The Sky 2.0‘, na katerem je sedem skladb. Le ta vsebuje nekaj priljubljenih skladb, ki so jih odigrali v živo ‘Wouldn’t You Rather’, ‘Pay No Mind’, ‘Native Son’, ‘Godspeed’, ‘In The Deep’, ‘Dying Light’ ter studijsko različico skladbe ‘Last Rites’, ki je bila napisana in posneta v času karantene.

Album ‘Walk The Sky‘ je izšel oktobra 2019. Tudi Myles pa ne počiva, namreč 14. maja je izdal drugi samostojni album ‘The Ides Of March‘.