Ekipa Shtrayfix v podkastu gostila Petra Baroša

Peter Baroš je v svet profesionalne glasbe vstopil pred več kot 20 leti (še preden je imel izpit za avto) kot klaviaturist in saksofonist skupine Zaklonišče prepeva. Iz filozofije in sociologije kulture je doštudiral je na Filozofski fakulteti, kjer je ves čas, svoj vsebinski fokus usmerjal na glasbo. Po študiju se je kot svetovalec za področje glasbene umetnosti zaposlil na Ministrstvu za kulturo. Kasneje je prevzel naloge generalnega sekretarja SIGIC – Slovenskega glasbenoinformacijskega centra, kjer je zaposlen še danes.

Pod njegovim okriljem se udeležuje številnih mednarodnih odprav, namenjenih promociji slovenske glasbe v tujini. Slednje predstavljajo WOMEX, Jazzahead, Eurosonic, Classical:Next, Waves Vienna in drugi. Aktivno deluje tudi v mednarodnih glasbenih mrežah IAMIC, EMEE in HEMI.

Pri svojem delu velik poudarek namenja svetovanju mladim glasbenim generacijam, ki so še na začetku svojih poti in potrebujejo ustrezne informacije za ključne odločitve, ki vodijo v profesionalno glasbeno okolje. Sodeluje tudi z Javnim zavodom Mladi Zmaji, kjer je v črnuškem Basementu vzpostavil glasbeni inkubator za mlade glasbenike in drug podporni kader (management, booking, piar…).

V prostem času rad bere, vozi gorsko kolo, kuha in vijači modularni sintesajzer.

Produkcija: Shtrayfix events
Gostitelja: Jurij Jovan, David Lavrič
Zvok: Jurij Jovan, Matija Škerjanec
Kamera: Anže Peterka
Montaža: Maks Hribar
Grafično oblikovanje: Gregor Pogačnik
Uvodna skladba #1: m4loo – Rebirth
Uvodna skladba #2: ASTWØ – Cyber Theft