Aerosmith še niso rekli zadnje besede

Po vsej verjetnosti prihaja še en Aerosmith album. (foto: Anja Rijavec)

Kitarist Aerosmithov, Joe Perry, je za v intervijuju za Best Classic Bands povedal, da se bend pripravlja na snemanje novega albuma. Zadnji dosedanji album, ‘Music from Another Dimension’, so Aerosmith izdali leta 2012.

O trenutnih aktivnostih zasedbe je Perry povedal naslednje:

Steven [Tyler, vocals] and I have talked about it and the other guys have talked about it. We’ve been so involved with other things. I know Steven’s been doing his solo country thing. We haven’t gotten down to things specifically, but I really would like to record some new music. It’s kind of in that chill time right now for Aerosmith.

Aerosmith so letos navdušili v Firencah. (foto: Anja)

Razlog, da se bila dosedaj skupina ustvarjalno manj aktivna, je predvsem osredotočanje pevca Stevena Tylerja na njegov solo projekt v country vodah. Solo album pa je pripravljal tudi Joe Perry – ta je sicer že zaključen in ima predviden izid 19. januarja, pod imenom Sweetzerland Manifesto.  Drugi kitarist, Brad Whitford, je o Aerosmith že lani podal podobno izjavo, v kateri je opisoval predvsem snemanje novega singla v Londonu, o katerem zaenkrat ni še nič znanega.

Kar je vredno omembe je predvsem to, da se Aerosmith kolesje še vedno konkretno vrti. Z uradnim začetkom leta 1973, bo skupina letos praznovala že 45. obletnico delovanja. Kar je v resnici le malenkost manj od slavnih The Rolling Stones. Kdor jih je letos ujel na ‘poslovilni’ turneji Aero-vederci, Baby!‘ pač ve, da imajo starešine ubistvu še zelo veliko pokazati in ponuditi.

 

Po Music from Another Dimension, ki ni dosegel opaznega uspeha, ter uradni poslovilni turneji, se lahko potihoma nadejamo še kakšnega dobrega izdelka, po možnosti pa tudi še kakšne turneje. Vsi člani Aerosmith namreč ostajajo aktivni v stranskih projektih – eden takih so tudi Hollywood Vampires. Perry v spremstvu Alicea Cooperja in Johnnya Deppa je zagotovo nekaj, česar v letošnjem letu ne gre zamuditi. Da se je Johnny Depp v tem obdobju kar resno podal v glasbo pa dokazuje tudi dejstvo, da s Perryem kot bobnar sodeluje tudi na prej omenjeni novi plati ‘Sweetzerland Manifesto’.

Kljub temu, da se pripravlja kar nekaj zelo zanimivih stvaritev, je še vedno lepo slišati, da bomo tudi oboževalci te brezčasne zasedbe še prišli na svoj račun!