8. januar zaznamuje 83. rojstni dan Elvisa Presleya

Elvis Presley
Elvis Presley

Nepozabni Elvis Presley se je rodil 8. januarja 1935 v zvezni državi Misisipi in je s svojim glasbenim stilom, nastopanjem in glasom zaznamoval svet glasbe vse do danes.

 

Elvis Presley kralj rock n’ rolla 

Z izjemnostjo, očarljivostjo in drugačnostjo se je prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala čas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. V svoji karieri je Presley izdal več kot 150 albumov, 114-krat osvojil naziv za ‘top hit’ in 53-krat naziv za ‘top album’. Danes je njegovo ime poznano po vsem svetu in sinonim tistega časa, zato se ga je tudi upravičeno oprijelo ime ‘Kralj rock’n’rolla’ ali samo ‘Kralj’. Umrl je leta 1977, star le 42 let, letos pa bi praznoval svoj 83. rojstni dan!

Elvis Presley ni izstopal samo po glasbenem talentu in karizmi, ampak tudi po svojem stilu, saj si je že kot mladenič oblikoval frizuro, ki je kasneje postala njegov prepoznavni znak. Njegova energična interpretacija in seksualno-provokativen nastop, skupaj z edinstveno mešanico glasbenih stilov, so ga naredili izjemno popularnega in enega najbolje prodajanih solo glasbenikov v zgodovini. Posnel je tudi 31 filmov, njegov prvi satelitsko globalno predvajan koncert Aloha from Havaii pa si je leta 1973 ogledalo več ljudi, kot je bilo gledalcev prvih korakov človeka na luni. Elvis je v 70. letih začel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne čase nekaj posebnega in drugačnega. Elvis jih je poimenoval TCB band, kar so kratice njegovega priljubljenega reka Taking Care of Business.

 

V Cvetličarni boste 17. januarja lahko podoživeli Presleyjevo glasbo

17. januarja 2018 v Cvetličarno prihajajo originalni Elvisovi glasbeniki, ki so Kralja tudi osebno poznali! V čevlje legendarnega kralja rock’n’rolla bo stopil Dennis Jale, eden najboljših avstrijskih rock performerjev, skupaj s člani TCB band – The Original Band of Elvis Presley z glasbeniki kot so: James Burton, Glen D. Hardin in Ronnie Tutt, ki so Elvisa spremljali od leta 1969 pa vse do njegove smrti v letu 1977. Prisluhnili bomo najznamenitejšim Elvisovim uspešnicam: Love Me TenderSuspicious MindsIn The Ghetto, Always on My MindAre You Lonesome TonightIt’s Now or NeverHeartbreak HotelBlue Suede ShoesI Can’t Stop Loving You in mnogim drugim. Pridružila se jim bo slovenska skupina Sam’s Fever, ki si je leta 2015 z zmago na tekmovanju na European Elvis Festivalu v Bad Nauheimu (Nemčija) prislužila naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi, v navdih pa jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je koncertiral z orkestrom. Elvis je gojil tudi veliko ljubezen do gospel glasbe, nastopili bodo tudi gospel pevci The Imperials, ki so Kralja spremljali med leti 1969 in 1972 ter z njim posneli tudi nagrajeni gospel album “How Great Thou Art“. Elvis je v svojem življenju prejel 3 Grammye – vse za gospel glasbo, pri 36 letih pa tudi Grammya za življenjsko delo.

V Cvetličarni boste lahko prisluhnili največjimi uspešnicam Elvisa Presleya.
V Cvetličarni boste lahko prisluhnili največjimi uspešnicam Elvisa Presleya.

Z Elvisom praznujte njegov 83. rojstni dan z največjimi uspešnicami kralja rock’n’rolla – 17. januarja v Cvetličarni!

Dan pred koncertom, 16. januarja, bo v Kavarni Hotela Union organizirana tudi posebno predkoncertno druženje, kjer boste lahko spoznali člane TCB banda, nastopil pa bo tudi priznani madžarski impersonator Elvisa Peter Andorai in The Graceband. Na voljo so 3 tipi vstopnic:

1.    Redna vstopnica za koncert 17.1.2018, Cvetličarna Ljubljana;
2.    Meet&Greet vstopnica za druženje 16.1.2018, Kavarna Hotela Union, Ljubljana;
3.    Paketna vstopnica (velja za meet&greet 16.1.2018, Kavarna Hotela Union + za koncert 17.1.2018, Cvetličarna).

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in TUKAJ.