Pero Lovšin navdušil razprodani Cankarjev dom!

Kdo bi si mislil, da bo sicer legenda slovenske (punk/rock) glasbene scene Pero Lovšin, ki ravno praznuje 40. obletnico glasbenega delovanja nekega dne razprodal Cankarjev dom, natančneje Gallusovo dvorano. In prav to se je zgodilo!

Pero Lovšin napolnil Cankarjev dom

Nekaj čez 20. uro je na oder stopil hrvaški novinar Branko Kostelnik in z nekaj anekdotami odprl in napovedal težko pričakovani koncert …

Pero Lovšin je razprodal Cankarjev dom. (FOTO: Špela MACUH)

Nedavno je Pero izdal nov studijski album ‘Območje medveda‘, ki ga je na velikem koncertu v Gallusovi dvorani tudi izvrstno predstavil v tri ure trajajočem in razprodanem koncertu.

Na oder je Pero najprej stopil s Španskimi borci in se posvetil aktualnemu ploščku, zato odziv množice morda takoj na začetku ni bil še popolnoma evforičen, a ni rabil dolgo …

Nekoliko nenavadno je bilo po dolgem času biti na koncertu, na katerem se sedi, a že prvim gostom Prismojenim profesorjem bluesa, ki so se Perotu pridružili na odru, je uspelo na noge dvigniti marsikaterega obiskovalca.

Perotu so se na odru pridružili številni gosti

Prismojeni profesorji in Pero so namreč oddajali neverjetno energijo, najprej so predstavili novo skladbo ‘Na dobri poti ‘, ki je tudi na aktualnem Lovšinovem albumu, dodobra pa so dvignili temperaturo s pesmijo ‘Johnny B, Goode’, s katero so se med drugim tudi poklonili nedavno preminulemu legendarnemu Chucku Barryju.

Prav s tem hitom pa so prvič spravili obiskovalce na noge, marsikoga so dobesedno zasrbele pete, zadnjice obiskovalcev pa niso več ostala le na stolu, in prav je tako!

Perči Gnus, kot mu marsikdo rad reče je odigral med drugim tudi večino svojih uspešnic, ki jih je nanizal v zavidljivi in bogati glasbeni karieri, ki so navdušile tako starejše kot mlajše generacije, čeprav je bila tokrat za spremembo na koncertu nekoliko starejša generacija poslušalcev.

Na odru so se mu kasneje pridružili tudi Big Footovci, s katerim pa je odigral ‘Ti lahko’, nov singel, ki so ga za aktualni plošček posneli skupaj. Piko na i pa so dodali s skladbo ‘Najboljši par’. Žal je na odru manjkal pevec Gregor Skočir, a nič ne de, odlično so se znašli tudi brez njega.

Big Foot Mama se mu je pridružila na odru.

Navdušil je s starimi in novimi uspešnicami

Čas je neusmiljeno tekel dalje in končno so se mu na odru pridružili še Pankrti, s katerimi bo imel samostojni koncert v Stožicah oktobra letos, takrat bodo prav tako namreč praznovali 40. Obletnico od ustanovitve zasedbe.

Na odru so odigrali novo pesem ‘To ni Slovenija’, nato pa še ‘Ostani rajš pr men’. Da, res je, morda bi pasal kakšen njihov bolj udarni hit iz tistih časov, a nič ne de, to priložnost bomo imeli že oktobra v Stožicah!

Pero Lovšin je predstavil album ‘Območje medveda’. (FOTO: Špela MACUH)

So pa Pankrti tako imeli generalko pred velikim koncertom in lahko smo se prepričali, da zvenijo fenomenalno in usklajeno, na podlagi tega pa lahko sklepamo, da bodo tudi Stožice pokale po šivih in, da bo verjetno še precej bolj divje!

Sledil je niz še nekaj njegovih novih skladb in starih hitov, ljudje pa so vedno težje sedeli, saj je Pero poskrbel za res fantastičen koncert. Tri ure odlične glasbe in prijetne energije, ob enem pa tudi nostalgije …

Pero, hvala in še na naslednjih 40 let!