2Cellos: Razprodala dvorano, odigrala in navdušila

2cellos (FOTO: Špela Macuh)
2cellos (FOTO: Špela Macuh)

2Cellos sta z edinstvenim spektaklom za vse čute zavzela ljubljanske Stožice in pripravila nepozabno doživetje za zbrano množico v polni areni!

Brez težav razprodala Stožice

S spretnostjo izkušenih virtuozov sta s Simfoničnim orkestrom RTV osupnjene obiskovalce z raznovrstnim repertoarjem popeljala od skladb filmske glasbe z novega albuma do njunih najbolj znanih pop rock uspešnic.

Z raznovrstnim repertoarjem sta dokazala, da lahko zbrano množico s potezo loka popeljeta od solza do evforije in v trenutku vzdigneta na noge 10.000 ljudi.

Dolgo pričakovani koncert izredno priljubljenih čelistov je bil razprodan že od oktobra, zaradi česar sta Luka in Stjepan razveselila oboževalce z dodatnim sobotnim koncertom, ki sta ga prav tako razprodala že mesec vnaprej.

Glasbenika, ki polnita največja in najprestižnejša koncertna prizorišča po vsem svetu sta tako pripravila največji in najspektakularnejši koncert v Sloveniji doslej. Odlično glasbo sta podkrepila z izjemnim vizualnim spektaklom, kjer ni manjkalo konfetov, ognja, dima in spektakularnih svetlobnih efektov.

2Cellos v hipu navdušila občinstvo v Stožicah.

 

Koncert otvoril italijanski pianist

Koncert sta kot predskupina otvorila priznani italijanski pianist in skladatelj Remo Anzovino ter rock-blues kantavtor Lon Loman. Remo Anzovino je trenutno eden najbolj vplivnih italijanskih skladateljev, njegov glasbeni stil pa izhaja iz dolgoletnih izkušenj pri filmski in gledališki glasbeni produkciji.

Njegova glasba je zmes klasične, pop in filmske glasbe. Lon Loman je zagrebški rock-blues kantavtor, ki se je ob svojem prvem nastopu v Los Angelesu odločil, da življenje posveti glasbeni karieri, njegovo blues in country petje pa so pohvalili kot pristen ameriški zvok.

2Cellos v hipu osvojila občinstvo v Stožicah

Na pričakujočo množico se je spustilo napeto zatišje, pričakovanje pa je bilo nagrajeno z otvoritvijo koncerta s skladbo iz filma Ognjene kočije s Simfoničnim orkestrom RTV.
‘Dober večer, Ljubljana. Dober večer, Slovenija!’ je občinstvo pozdravil Luka ter spomnil, da sta v Stožicah pred leti že nastopila kot predskupina Eltona Johna in napovedal, da bo naslednjič kot njuna predskupina morda nastopil Elton John.

‘Vesela sva, da sva končno v Lukovi deželi. Bil je že čas, kajne?’ se je še pošalil Stjepan ‘Začela bova kot gospoda z mirnim delom koncerta, dokler ne podivjava! Upava, da boste ostali od takrat!’

2Cellos sta razprodala Stožice.

2Cellos sta v prvi polovici koncerta predstavila skladbe s svojega novega albuma Score ter požela navdušenje z najbolj znanimi melodijami filmskih klasik kot so Boter, Pogumno srce, Gladiator, Titanik ter Igra prestolov z najbolj poznano uvodno špico sodobne televizije.

V drugi polovici sta zajadrala v pop rock vode s Thunderstruck in Smooth criminal, ki sta ga začinila tudi s plesnim nastopom imitatorja Michaela Jacksona.

Ob zaključni pesmi U2 With or without you pa se je prižgalo tisoče lučk obiskovalcev v dvorani in v Stožicah pričaralo prav posebno vzdušje.

Koncert sta Luka in Stjepan zaključila s spontanim preigravanjem venčka slovenskih pesmi s katerimi sta se s svojo simpatičnostjo dokončno usedla v srca slovenske publike, ki je domov odšla z nepozabnimi vtisi edinstvenega spektakla nadarjenih čelistov.

Zadnja priložnost za vse zamudnike, ki ste ostali brez vstopnic, ostaja le še koncert 2Cellos 2. julija v Areni Pula!