Parni Valjak poskrbeli za pravo vročico v Cvetličarni

Aki Rahimovski je pred kratkim doživel blažjo možgansko kap. (FOTO: Špela Macuh)
Aki Rahimovski je pred kratkim doživel blažjo možgansko kap. (FOTO: Špela Macuh)

Parni Valjak, ena najpopularnejših pop-rock skupin s prostora bivše države, se nedvomno domače počuti tudi na slovenskih tleh. V bogati 40- letni karieri je fantom namreč brez večjih težav uspelo napolniti tako stožiško Areno, kot tudi kultne Križanke.

Niti kančka dvoma ni bilo, da bo tudi ljubljanska Cvetličarna napolnjena do zadnjega kotička.

S koncertom zamujali, a nato navdušili
Kitarist zasedbe Parni Valjak.

Pred samim koncertom je ozračje in temperaturo dvigoval DJ, in sicer z odličnim izborom starih yugo uspešnic, ki so jih poznali prav vsi obiskovalci. Ob brezskrbnem poplesavanju je množica čakala na glavne akterje in tisto, zaradi česar so bili pravzaprav vsi tam.
Nekaj čez 22. uro (plus akademskih petnajst) so Parni Valjak le stopili na oder in že samo s svojo navzočnostjo na odru poželi bučen aplavz, kar je bila samo še dodatna potrditev, da slovenski poslušalci resnično obožujejo Parni Valjak.

Karizmatič pevec Aki Rahimovski je že po nekaj skladbah popolnoma navdušil nežnejši spol, sploh, ko je segel preko obiskovalcev in svojo roko ponudil nežnejšemu spolu.

Parni Valjak so skupina z odlično glasbo in ena redkih zasedb, ki na svoj koncert uspe privabiti pester nabor različnih starostnih generacij, kar jim je brez večjih težav znova uspelo.

Ljudje prepevali ob največjih uspešnicah

V dobrih dve uri trajajočem koncertu, kjer so nanizali tudi svoje večje uspešnice, niso prav nikogar pustili ravnodušnega. Parni Valjak so tako med drugim postregli s skladbami ‘Ljubavna‘, ‘Zastave‘, ‘Godine prolaze‘, ‘Jesen u meni‘, ‘Uhvati ritam’, ‘Prokleta nedelja’ in seveda s svojo daleč najuspešnejšo skladbo ‘Sve još miriše na nju‘.

Občinstvo je uživalo celoten koncert.

Ne glede na to, da fantje zelo pogosto nastopajo na slovenskih tleh, s svojim nastopom vsakič znova navdušijo. Ne nazadnje gre za dobro uigrane veterane, ki točno vedo, kako se stvarem streže in kaj morajo ponuditi dobri glasbi željni publiki.

Za nami je tako še en odličen koncert, Cvetličarna pa še vedno velja za odličnega gostitelja. Pravzaprav so v Cvetličarni vedno odločni koncerti, ki zaradi svoje majhnosti dopušča tesen stik med poslušalci in nastopajočimi, kar je vsekakor svojevrsten čar.

Če pa ste slučajno zamudili koncert in bi si Parni Valjak radi ogledali v živo, to lahko storite 30. aprila v Tolminu.