Zoran Čalić, kitarist skupine Big Foot Mama, z novim singlom ‘Izgubljeni trag’

Zoran Čalić- - Izgubljeni Trag COVER

Zoran Čalić, slovenski publiki najbolj znan kot kitarist zasedbe Big Foot Mama, napoveduje izid svojega drugega solo studijskega albuma. Prvi singel je himna realnosti, ki slavi iskrena čustva in nosi naslov Izgubljeni trag.

Za novo pesem je Zoran navdih našel v svoji okolici, ne v namišljenih situacijah. “Ta pesem je nastala eno noč, ko nisem mogel zaspati in ko so se mi posvetile določene stvari. Čeprav ne morem reči, da je ta pesem revolucionarna himna ali nekaj, kar bo spremenilo potek glasbe pri nas, lahko rečem, da je dovolj iskrena in govori o stvareh, ki so se zgodile v mojem življenju, ” nas v jedro skladbe popelje Čalić.

Zoran Čalić (Foto Benjamin Kovac)

Po prvem samostojnem albumu V morju in plamenih (2016) se je Čalić odločil za novo glasbeno dogodivščino, zato se je združil z bobnarjem Enosom Kuglerjem in basistom Jernejem Andrejašem. Posnetek pesmi sta začinila Janez Hace, producent, skladatelj in basist iz Siddharte, in Jure Lesar. Njihova sinergija je povzročila pesem, ki napoveduje novo poglavje v Čalićevi glasbeni karieri.

Kljub temu, da je pesem na videz zavita v temo, ker govori o čustvenem ujetništvu, Čalić iz tega “težkega bluesa” še vedno črpa le pozitivne stvari. “Pesem govori o enem občutku in ta občutek prihaja iz srca in čustev vsak dan. Navsezadnje naj vsak razloži besedilo pesmi na svoj način, v tem je lepota glasbe, kajne? Zato stvari ne bi smeli jemati preveč resno, poskusimo preživeti ta čas na planetu v nekih ok odnosih z drugimi in bodimo pošteni in normalni,” optimistično sklene Zoran, ki je odgovoren za glasbo, besedilo in aranžma skladbe.