Znan vzrok smrti bobnarja Pantere

Iz pisarne Clark County Coroner so sporočili, da je nekdanji bobnar skupine Pantera Vinnie Paul umrl naravne smrti, zaradi težav s srcem.

 

Imel je težave s srcem

22. junija je svet pretresla žalostna novica, da je v 55. letu starosti na svojem domu v Las Vegasu umrl bobnar Vinnie Paul. V uradnem poročilu pa so zdaj pojasnili, da je umrl zaradi razširjene kardiomiopatije, kar omejuje srčno sposobnost črpanja krvi. Imel je tudi hudo bolezen koronarnih arterij.

Bobnarjev predstavnik je ob tem povedal: Vincent Paul Abbott je umrl zaradi naravnih vzrokov, specifično zaradi še posebej razširjene kardiomiopatije. Huda bolezen koronarnih arterij je bila opredeljena kot pomemben vzrok smrti, glede na uradno poročilo pisarne Clark County Coroner. Prosimo vas, da še naprej spoštujete zasebnost družine in prijateljev Vinnieja Paula. Uradna izjava ne bo podana.’

Vincent Paul Abbott se je rodil leta 1964 v Teksasu. Leta 1981 sta skupaj z bratom Dimebagom Darrellom Abbottom ustanovila skupino Pantera. Po tem, ko so pevca Terryja Glazeja zamenjali s pevcem Philom Anselmom, so postali ena najuspešnejših metal skupin v devetdesetih. Skupina je nato leta 2003 z Vinniejem prenehala sodelovati, sam pa se je podal novim izzivom naproti.