Zmelkoow se oktobra vračajo v Cvetličarno

Skupina Zmelkoow
Skupina Zmelkoow

Zmelkoow se kot otroci cvetja vračajo v klub Cvetličarna v Ljubljani v petek, 12. oktobra ob 21.00. Koncert bo v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije, ki praznuje okvirno 50. obletnico, in na očitno najboljši možni klubski lokaciji za koncert!

 

Na sceni so že četrt stoletja

Zmelkoow že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih video-spotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so: Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš – navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) in druge. Lastovičje vstopnice za ta posebni veliki koncert skupine Zmelkoow 12. 10. v klubu Cvetličarna v Ljubljani po ceni 9,90 EUR so že na voljo na www.mojekarte.si, sledijo pa jim še siničje, galebje in orlove.

‘Ob vsem, kar se dogaja na svetu, ali pa prav zaradi tega, smo na pol-stoletnico flower-power revolucije Zmelkoow začutili v sebi klic ljubezni in narave. Kako ne bi, saj segajo biološki začetki jedra benda prav v tiste omami in cvetju zapisane čase. In smo rekli: Smo rožice, ali nismo? In kdo bo premagal topove in psihopate, če ne rožice!? Gremo v Cvetličarno, tam za cvetje lepo poskrbijo!. Petek, 12. oktobra bo pravšnji dan. Bomo se lepo odišavili, oblekli in nališpali, nabavili kak sitar, zvadili Give Peace A Chance, poklicali Lucijo na nebu z diamanti in odigrali koncert stoletja. Na odru nas bo veliko, pod odrom pa ni vrag, da tudi ne, tako da je zmaga zagotovljena!’

Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način. Na koncertu 12. oktobra se bodo predstavili v razširjeni zasedbi, ki vključuje tudi čudežnega dečka maestra Zergoloffa in nekatere glasbenike, s katerimi so v preteklosti sodelovali v R’N’R cirkusu. Koncert bo, kot se za Cvetličarno spodobi, in v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije.

Vsekakor ne zamudite tega velikega koncerta 12. 10. 2018 v Cvetličarni v Ljubljani in do takrat – ostanite v cvetju!

 

Vstopnice

Cene vstopnic:
Lastovka: 9,90 prvih 100 vstopnic, oziroma do 4. 6. 2018
Siničke : 14,90 predprodaja do 30. septembra
Galebi: 16,90 do 11.oktobra
Orli: 19,90 na dan koncerta
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.