Zmelkoow po prvem razprodanem koncertu odhajajo na turnejo po klubih

Zmelkoow (Foto: Jordan Radešić)

ZMELKOOW PO PRVEM RAZPRODANEM KONCERTU NA TURNEJI »BOLJE V ROŽICAH KOT V SLUŽBI SIL ZLA« V SLOGU FLOWER-POWERJA PO SLOVENSKIH KLUBIH. PRED VRATI CMK-ja V KOPRU SO TAKO OSTALI MNOGI OBOŽEVALCI SKUPINE.

Po uspešni promociji ljubezni in flower-power energij v Cvetličarni so se Zmelkoow v letu 2019 – tudi v spomin na legendarni, točno pred 50 leti organiziran Woodstock – odpravili na celoletno turnejo »Bolje biti v rožicah kot v službi sil zla!«. Prvi koncert iz niza, ki je v Kopru, je bil docela poln, tako da so mnogi oboževalci skupine žal ostali pred zaprtimi vrati kluba. Vsem, ki so pravočasno kupili vstopnice, pa so Zmelkoow pričarali dve uri trajajoči vrhunski koncert, kjer so lahko navdušeno spremljali pesmi iz njihovega bogatega repertoarja, kot so Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš – navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) in druge. Že 2. 2. pa jih boste lahko slišali in videli v mariborski Pekarni, 23. 2. v kranjskem Klubaru, 16. 3. pa v Dvorani Svoboda v Žireh. Nove lokacije in termini pa še sledijo.

Zmelkoow se odpravljajo na turnejo! (FOTO: Zmelkoow)
Zmelkoow se odpravljajo na turnejo! (FOTO: Zmelkoow)

Prvi vtisi s prvega koncerta turneje so že tu. Zmelkoow pravijo tako: »Zmelkoow smo zelo odločno štartali s turnejo »Bolje v rožicah kot v službi sil zla!«, s katero nameravamo v 2019 obresti deželo po imenu Slovenija, ki bi jo lahko po obliki imenovali kar Kokošija. Po ljubljanski Cvetličarni, ki se nahaja nekje med vranico in požiralnikom Kokošije, smo fino segreli in celo nekoliko pregreli koprski CMK, ki se, kot znajo povedati geografi, nahaja nekje med zadnjo taco in zadnjico naše domovine. Kljub januarskim temperaturam je bilo v klubu peklensko vroče, tako da se je lahko dostojno ogrela tudi množica pred klubom, ki se je prepozno spomnila, da bi šla na koncert in je ostala brez karte.”

“Sedaj pa naprej – nekam med mandlje in možgane Kokošije, v mariborsko Pekarno, kjer je še vedno bilo veselo in toplo – celo pečencem (to je podobno kot učenci, le da se učenci učijo, pečenci pa pečejo). Le kateri bučki ali pujsku se v pekarni ali na roštilju ne bi ogrelo srce? Še posebej, če je namen peke žlahten – kot recimo promocija ljubezni in omame? Torej, vabljeni vsi ljubitelji pečenja in lastnice/lastniki mrzlih nog. Ne skrbite, naši zogleneli gosti niso v knjigo pritožb doslej zapisali niti ene negativne kritike!«

Koncerti v okviru prvega dela turneje skupineki že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno trese slovensko glasbeno sceno in je v tem času izdala 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka, vam prinašajo vse najboljše, kot tudi tiste manj, pesmi skupine. Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način.