Kino Šiška vabi z odličnimi koncerti

Still Corners (Foto: heathenharves)

Teden dni po obisku Apparata bo v Kinu Šiška nastopil zasanjani synth pop par Still Corners, nekdanji Sub Popov varovanec, ki je z veleuspešnicami, kot sta “The Trip” in “Fireflies”, nabral več deset milijonov ogledov na YouTubeu. Po razprodanem obisku Cigarettes After Sex leta 2017 nas maja tako čaka še en večer bujnega zvoka s pridihom ameriških širjav.

Po sedmih letih ustvarjalnega premora se bo domači kantavtorski dragulj Leon Matek z novim albumom Srce imaš tako veliko pojavil tudi na odru Kina Šiška. Skupaj s številčno zasedbo izvrstnih glasbenikov in pevcev nam bo marca predstavil album v živo.

Marca nas ponovno obišče tudi Jon Spencer, ki ga poznamo iz zasedb Blues Explosion, Pussy Galore, Boss Hog in drugih. Z novo spremljevalno zasedbo tokrat predstavil svojo prvo samostojno ploščo, ki se po mnenju Clash Music ponaša z nekaterimi najbolj nalezljivimi kitarskimi linijami in najboljšimi skladbami njegove dolgoletne kariere.

Naslednji teden se vidimo na MENT Ljubljana (poleg festivalskih lahko kupite tudi dnevne vstopnice) – prisluhnite playlisti in vaša odločitev, kaj obiskati, bo v resnici še težja, ker je pač vse dobro.

06. 03. / sre / 20:00 / Katedrala, predstavitev novega albuma:  LEON MATEK Z GOSTI

matek pic
Kantavtor Leon Matek se je na slovenski glasbeni sceni pojavil konec osemdesetih let prejšnjega stoletja z rokovsko skupino Prepozno za krokodile. Svojo pot je nadaljeval z Mirkom Seškom v tandemu in kasneje skupini Juhej in Vuhmepiš. Sledilo je triletno muziciranje v duetu LeonzMinko z bosansko harmonikašico Hazemino Đonlić, potem pa je leta 2007 Matek z albumom Zrno stopil na solistično pot. Nadaljeval jo je z leta 2011 izdanim albumom Most, lansko leto pa je izdal album Srce imaš tako veliko.

ZA FENE: SAME BABE, IZŠTEKANI, VLADO KRESLIN …

20. 03. / sre / 20:00 / Katedrala,: JON SPENCER & THE HITMAKERS + Slift

spencer pic
Čistokrvni rokenroler, divji mož newyorške garaže, vrhovni kitarski j**** – da, Jon Spencer se vrača, da nas odreši z valom umazane nažigancije, divjih vokalov in groovy-as-fuck ritmov. Ob pomladnem obisku Šiške nam bo predstavil svojevrsten mejnik v svoji karieri, svojo prvo solo ploščo Spencer Sings the Hits!, na kateri je v klasike plesnega rokenrola vrgel molotovko garažnega punka. Na odru bodo kultnega možakarja spremljali Sam Coomes (Quasi), MSord in Bob Bert (Pussy Galore, Sonic Youth).

ZA FENE: MUDHONEY, GIRLS AGAINST BOYS, THE BLACK KEYS …

10. 05. / pet / 20:00 / Komuna: STILL CORNERS

still pic
Nastanku dvojca Still Corners je botrovalo naključno srečanje Grega Hughesa in Tesse Murray na železniški postaji v Londonu leta 2009, že s prvimi nemudoma razgrabljenimi singli pa sta pritegnila pozornost znamenite založbe Sub Pop. Sicer uspešnemu prvencu Creatures of an Hour je sledila plošča Strange Pleasures, na kateri je dvojec učvrstil svoj spoj Vangelisovega avanturizma, Morriconejeve cinematičnosti in glamuroznega synth popa osemdesetih let prejšnjega stoletja. Prelomni album je vseboval tudi uspešnici “The Trip” in “Fireflies”, najboljši novi komad po izboru Pitchforka..

ZA FENE: BEACH HOUSE, MAZZY STAR, CIGARETTES AFTER SEX …