Žigan Krajnčan predstavlja nov singel in vabi na glasbeno-plesni spektakel

Žigan Krajnčan predstavlja nov singel 'Oma Desala' (Foto: YoutTube)

Nadarjeni plesalec, koreograf in glasbenik predstavlja nov singel ‘Sunlight Reggae’.

Skladba je še eno novo žanrsko potovanje, na katerega se je podal Žigan Krajnčan. Popeljalo ga je, kot to napoveduje že naslov, v reggae in med glasbene legende, saj je končno podobo skladbe naredil nekdanji kitarist Amy Winehous Femi Temowo. “S Femijem nam je uspelo združiti tako elektronski kot organski pristop k skladbi. Popolnoma sem bil prevzet s kakšnim občutkom Femi združuje različne glasbene pristope,” je Žigan opisal sodelovanje s priznanim glasbenikom.

Sunligt Reggae je pozitivna skladba, ki je nastala ob Žiganovem navdušenju nad družino, ki jo ustvarjata s partnerko Krystino. “Skladba se je tako rekoč kar sama napisala, ko je bila hčerka stara okrog 8 mesecev in sta se z mamico igrali na travi pred hišo. Sonce je že začelo zahajati in je sijalo s prečudovito svetlobo. Jaz sem sedel s kitaro za mizo in se prepuščal temu čudovitemu občutku. Kar naenkrat se je zgodilo. V glavi sem zaslišal melodijo in besedilo. Sam sem se umaknil, pustil da se skladba izlije na papir ter prevzame kitaro in glasilke,” je nastanek skladbe pojasnil Žigan.

“S skladbo si želim na vibracijski ravni preglasiti vsesplošno post koronsko depresijo, ki še odzvanja, a sem prepričan da jo uspemo že v letošnjem poletju popolnoma transformirati,” je še dodal avtor skladbe.

Foto: Jan Pirnat

Ob izidu singla nas Žigan vabi na glasbeno-plesni spektakel, ki bo v sredo, 11. maja, v Kinu Šiška.

Projekt Fusion Reactor pod vodstvom Žigana Krajnčana z lastno avtorsko glasbo in plesom potuje med številnimi žanri, kot so funk, hip-hop, raggae, jazz in klasika. Tokrat se mu bo na odru pridružila še skupina glasbenikov in plesalcev. Fusion Reactor tako simbolizira spoj in kreativno reakcijo ljudi in idej na odru, je večžanrski plesni koncert, ki pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije.

Žigan o projektu:

»Odkar sem v srednji šoli slišal za izraz Gesamtkunstwerk, me preganja misel, kaj je to danes in kaj meni pomeni celostno umetniško delo (Gesamtkunstwerk). Zame predstavlja ravnovesje med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med raggaejem in hip-hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. Med koncertom, performansom in plesno predstavo. V tem vmesnem prostoru kar poka od kreativnosti. Ekipo, s katero se podajamo na to potovanje, sestavljajo izjemni posamezniki, vsak vrhunski na svojem področju, vsak mi je inspiracija. Inspiracija za nenehen osebni razvoj in napredek, ker svet lahko spremenimo, samo če spremenimo sebe.«

Projekt podpira Ministrstvo za kulturo RS.