Že imate vstopnico za tradicionalni koncert Vlada Kreslina?

Vlado Kreslin - Cankarjev dom, 6. december 2018 (Foto: Aleš Žnidaršič)

Koncerti Vlada Kreslina v Gallusovi dvorani, z dolgoletno tradicijo, so znanilci vznemirljivega pričakovanja ob vstopu v novo leto. So čudovit uvod v decembrske praznike in tudi sami po sebi praznik vseh ljubiteljev dobre godbe, ki glasbenim sporočilom priljubljenega Prekmurca vedno znova radi prisluhnejo ob njegovi kitari – tudi če ni tista črna – in petju.

Tudi letos bo imel tri zaporedne koncerte, in sicer 8.-10. decembra v Cankarjevem domu!

‘Vlado Kreslin je s svojimi nastopi, besedili in melodijami kot slikarski magični realist; vse je na realni ali realistični osnovi, a sestavljeno in oblikovano v metafore, v katerih se izrisuje tako prekmurski lokalni kolorit kot osebni doživljajsko profilirani ali izbrani trenutki. Sam ne vem, kako nastaja pesemski in melodični izbruh v Kreslinovem ustvarjalnem procesu, a videz je, kot da je zelo spontan v osnovnih obrisih, nato pa nastopajo dodelave z akumulacijo kapitala, to je izkušenj in znanja, prvinskosti glasbenega živca, kot ga naš jubilant nedvomno ima, sicer ne bi mogel nastopati že toliko let in tako prepričljivo, da prihajajo v Poletno gledališče v Križanke mnogi poslušalci že vrsto let zapored in prepevajo v avditoriju skupaj z njim na odru, ali pa celo sami.’ Marijan Zlobec o Kreslinovem koncertu na Festivalu Ljubljana v Križankah avgusta 2016

Vlado Kreslin predstavlja tudi novo skladbo ‘Kaj naj ti prinesem, draga‘ s prihajajočega istoimenskega albuma Vlada Kreslina. Avtor glasbe in besedila je Vlado Kreslin, aranžma sta naredila z Galom Gjurinom, ki je pesem tudi produciral.

O videospotu ‘Kaj naj ti prinesem, draga’

Skladbo spremlja čudovit videospot avtorice Andreje Završnik. Vlado se trenutno pripravlja na tri tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, ki so bodo odvijali 8., 9. in 10. decembra, njegovi gosti pa bodo mladi glasbeniki Slovenskega nacionalnega mladinskega orkestra. 100-obletnico priključitve Prekmurja je Vlado počastil z novo internetno stranjo v prekmurščini,  seveda pa tudi v slovenski in angleški različici.