Vlado Kreslin dokazuje: “Vse se da!”

Vlado Kreslin - Cankarjev dom, 6. december 2018 (Foto: Aleš Žnidaršič)

To nam dokazuje že sedeminvajset let zapored. V Križankah je na zadnji dan avgusta kričal “No rain! No rain!”. Uspelo mu je spremeniti vreme, tokrat pa je še tretji večer zapored razprodal Cankarjev dom. Ponovno. Ne vem, kaj je bolj impresivno.

Enakega mnenja so tudi ostali. Tisti, ki so z nasmehom na obrazu čakali začetek glasbenega doživetja. Vstopnic je zmanjkalo kot za šalo, in to upravičeno, saj se vendar ve, da se tukaj zgodi veliki vrhunec njegovega sezonskega koncertiranja. Po vseh nastopih v zadnjih mesecih se srečamo še enkrat pred novim letom in pred novim začetkom. Pred novo zgodbo, saj gospod Kreslin počne ravno to – piše zgodbe, ustvarja glasbeno zgodovino in vzdržuje kulturno dediščino. Združuje ljudi. Vse do takrat, ko na odru Cankarja ponovno zabrenka na svojo črno kitaro. Še osemindvajsetič.

Foto: Aleš Žnidaršič

Kreslinov koncert je vrhunski dogodek za dušo in srce, ki še vedno izraža ljubezen do domačega Prekmurja. Vprašanje, če je imelo kakšno naselje že boljšo reklamo. Beltinci so njegov rodni kraj, ki zaznamuje vsak nastop. In pa ikonični klobuk! Novega v beli barvi mu je pred kratkim podarila filmska ekipa, s katero je ustvarjal in v zadnjih tednih pridno predstavljal glasbeno-dokumentarni film ‘Poj mi pesem’. Ravnokar pa je praznoval tudi svoj 65. rojstni dan. Igra glasbo, ki navdaja z upanjem in za trenutek ustavi čas. Vlado Kreslin dokazuje: “Vse se da!” Na še mnogo zdravih in ustvarjalnih let!

Foto: Aleš Žnidaršič

Vlado Kreslin in Mali Bogovi, setlista Cankarjev dom – 6. december 2018

 1. Vsak si želi
 2. Cesta
 3. Preko Mure, preko Drave
 4. Ptič
 5. Tista zakartana ura (with Male malice)
 6. Tam daleč stran (with Milan Kreslin)
 7. Tisti bejli grm (with Milan Kreslin)
 8. Tvoje jutro
 9. Če bi se midva kdaj srečala
 10. Reka
 11. Vse se da
 12. Meet Me (with Mary Coughlan)
 13. Love Will Tear Us Apart (Joy Division cover)
 14. Don’t Think Twice (Bob Dylan cover) (with Mary Coughlan)
 15. I’d Rather Go Blind (with Mary Coughlan)
 16. Namesto koga roža cveti
 17. Bela nedelja
 18. Tam v meglicah nad mursko vodo
 19. Lili Marlen
 20. Od višine se zvrti (Martin Krpan song)
 21. Poj mi pesem
 22. Tista črna kitara
 23. Daj mi Micka pejneze nazaj
 24. Dekle moje, pojdi z menoj!