Zasedba Spiral Mind se je pridružila založbi Kapa Records

Zasedba Spiral Mind (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Zasedba Spiral Mind (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Sveža primorska transžanrska naveza Spiral Mind se je iz solo projekta Manuela Brajnika, ki je v svojem glasbenem ustvarjanju iskal nove načine izražanja, razvila v dobro podmazano troglavo instrumentalno zasedbo.

Iz solo projekta v skupino Spiral Mind

S prvimi komadi, ki so nastali leta 2016, je Manuel poleg preigravanja sanjavih kitarskih linij še dodatno razvijal svojo glasbeno prakso preko raziskovanja sintetizacije zvoka. Ustvarjalna rdeča nit se nahaja ob abstraktnem dojemanju zvoka in njegovi rabi. Ta je včasih trdnejši, stabilnejši, drugič bolj plavajoči in prost. Do sedaj je izdal Landscape X EP (samoizdaja, 2016), Constantly Variable EP (TRITE, 2018), njima pa je sledil prvi celovečerec A Play Of Shadows (TRITE, 2019), ki je zaznamoval preobrazbo iz solo projekta v skupino.

Metamorfoza je bila zaključena s prihodom Roka Babiča na klaviaturah, basu ter kitari in Gaja Bostiča na bobnih ter tolkalih. Zadnja leta igrajo na različnih odrih (Klubski Maraton; 2020, Koncertni video tok; 2021 idr.) in razvijajo material, ki ga nameravajo predstaviti v obliki novega albuma, za katerega z veseljem sporočamo, da bo v letošnjem letu izdan pod okriljem domače založbe, Kapa Records.

Njihov prvi single ‘Lagos‘ s prihajajoče plošče ‘The Inbetweens‘ je sestavljen iz skupka punktirane kitare, ovite v valujoče razčlenitve akordov na klaviaturah ter prepletene z vezno nitjo jazz in afrobeat bobnov. Končni izdelek tako spodbuja zagreto gibanje ter istočasno ovija um okoli nekonvencionalnih ritmičih premikov.

Skladbo pošiljajo v posluh ter vas obenem vabijo na njihov prvi koncert letos, na MENT LJUBLJANA 2022, kjer bodo predstavili tudi nekaj ostalih izbranih skladb iz albuma. Vstopnice so še vedno na voljo TUKAJ.