Žanil Tataj – Žak: ‘Tišina’

Žanil Tataj - Žak je izdal nov singel (FOTO: Valter Leban, PROMO).

Žanil Tataj – Žak (ex. Jersey, ex. Divlje Jagode, Mary Rose, Black Diamond) je preteklo soboto, kot smo že poročali, izdal nov singel ‘Tišina’, s katerim stopnjuje napetost pred izidom EP-ja, ki bo, kot nam je zaupal v nedavnem intervjuju, izšel še letos:

Živijo. O solo albumu za enkrat ne razmišljam, saj gre za veliko investicijo, v katero se (trenutno) ne nameravam podati. Tako zaradi financ kot tudi zaradi ostalih projektov, pri katerih sodelujem. Bom pa do konca leta posnel EP s petimi skladbami. Nov singel bi lahko izdal v roku meseca ali dveh.

Če pa se bo našel kdo, ki bo poskrbel za finančno plat in razumne pogoje sodelovanja, bi lahko prišlo tudi do albuma (smeh).

Po nekaj dnevnem poslušanju skladbe je napočil čas, da vam predstavimo še naše mnenje o njej:

Žanil Tataj – Žak z novim singlom znova potrjuje to, kar smo o njem pravzaprav že vedeli. Da je glasbenik tudi po več kot treh desetletjih, kolikor traja njegova glasbena kariera, še zmeraj zmožen ustvarjati kvaliteten material, kakršnega mu lahko zavidajo tudi marsikateri predstavniki mlajših rodov.

Če se bo (vsaj) delček zagnanosti, ki je pripomogla k nastanku singla, znašel tudi na prihajajočem Mary Rose albumu, bomo lahko več kot zadovoljni.