Žanil Tataj – Žak predstavlja skladbo ‘Buđenje’

Žanil Tataj – Žak
Foto: Žanil Tataj Žak, promo

Neustavljivi Žanil Tataj – Žak (Mary Rose, ex Jersey, ex Divlje Jagode, solo itd.) predstavlja novo skladbo ‘Buđenje’, ki sledi lanski ‘Da li ti je dosta’ in ravno tako stopnjuje napetost pred novim solo projektom. Gre za album Al Fineki bo izšel konec leta pri beograjski založbi One Records, o katerem je Žak povedal:

“Pri novem projektu sodelujejo številni znani glasbeniki iz naše regije in tujine, njihova imena pa za zdaj ostajajo moja mala skrivnost. Po naslednjem videu, ki bo izšel sredi septembra, vam bom razkril nekaj več podrobnosti. Spremljaje moj profil in ostale kanale. Več kmalu.” 

Glasba za pesem ‘Buđenje’ je delo Neon & Darko Terlević (The Siids), besedilo pa je nastalo v sodelovanju med Neonom in Spomenko Lazar. Miks in mastering je odlično opravil Piknik Studio Novi Sad. Videospot je ponovno režiral in montiral Neon studio, a zgodba se tu ne konča. V spotu je kot posebna gostja nastopila tudi Jana Macan, za katero je tokratni nastop prva izkušnja v medijih in srčno upam, da ne zadnja. Videospot je bil posnet na edinstveni lokaciji nekdanjega elitnega grand hotela Haludovo Palace (Malinska) na otoku Krku.

Pesem so odigrali, posneli, aranžirali in oblikovali:

  • ŽANIL TATAJ – ŽAK / glavni in spremljevalni vokal, bas
  • NEJC VIDMAR / kitare
  • ZORAN SAULIG / klaviature
  • NEON / programiranje