Žanil Tataj – Žak predstavlja ‘Pustite da živim’

Žanil Tataj - Žak (foto: Damir Macan, promo).
Žanil Tataj - Žak (foto: Damir Macan, promo).

Vsestranski Žanil Tataj – Žak (ex Divlje Jagode, Mary Rose, solo itd.) predstavlja novo pesem s svežega solo albuma ‘Al Fine’ (recenzija), ki je izšel lani pri beograjski založbi One Records.

‘Pustite da živim’ je tudi naslov istoimenskega albuma, ki ga je Tataj posnel z reškimi legendami Jersey (zmagovalci Zaječarske gitarijade 1989). Plošče, ki je bila prvotno posneta za Jugoton, a je zaradi spleta okoliščin izšla šele 30 let kasneje. Zakaj je ta kratka zgodba iz zgodovine sploh pomembna? Zato, ker je bila pesem po rahlem prepričevanju kolegov in prijateljev tudi povod za uresničitev projekta ‘Al Fine.’

Novo verzijo ‘Pustite da živim’ so oblikovali, aranžirali, odigrali in producirali vrhunski glasbeniki. Ob Žaku (vokal, klaviature) so nastopili še Nejc Vidmar (ritem kitara), Sven Marenković (bas), Klemen Markelj (bobni) in vsestranski Olja Dešić (Neno Belan i Fiumensi). Zbrani druščini sta se pridružila še dva kitarska mojstra, ki sta s svojimi veščinami smiselno zaokrožila celoto; Ivan Pop, ki je ustvaril tudi spodnji besedilni video in legendarni Emir Hot. Za produkcijo skladbe in celotnega albuma je zaslužen Studio Piknik iz Novega Sada.

Album ‘Al Fine’ je na voljo na vseh pretočnih storitvah ali kot fizični CD (TUKAJ).