Žanil Tataj – Žak predstavlja ‘Grom u koprive’

Žanil Tataj - Žak (foto: Damir Macan, promo).
Žanil Tataj - Žak (foto: Damir Macan, promo).

Pesem ‘Grom u koprive’ je nov singel z Žakovega solo albuma z naslovom ‘Al Fine…,’ ki je izšel 30. decembra 2022 za beograjsko založbo One Records.

Pesem je plod dolgoletnega sodelovanja z Dejanom Đurkovićem – Englezom iz kanadske skupine Srčani Udar, ki je tudi avtor glasbe in besedila, režiral pa je tudi videospot, ki je bil premierno predvajan 5. februarja 2023.

Pri pripravi ‘Grom u koprive’ so ob Žanilu Tataju – Žaku (Facebook) na glavnem in spremljevalnem vokalu, sodelovali še drugi vrhunski glasbeniki: Igor Paspalj (Brkovi) in Dejan Đurković – Englez (Srčani Udar) na kitarah, Miroslav Majkić – Bandar (sicer vrhunski producent in bobnar, ki je hkrati odgovoren za celotno zvočno podobo in mastering albuma ‘Al Fine…’) na bobnih ter Nataša Tonković (ex Elemental) kot spremljevalni vokal. Vlogi klaviaturista in basista je za potrebe snemanja pesmi prevzel Dejan Đurković.

Tako kot celoten album ‘Al Fine…’ je bila tudi ‘Grom u koprive’ posneta v več studiih po Evropi in Kanadi, videospot pa je bil zasnovan kot nekakšen video kolaž vseh glasbenikov, ki so pripomogli k nastanku pesmi; snemali pa so se v delovnem vzdušju svojih studiev.

Album ‘Al Fine…’ je na voljo na vseh pretočnih servisih (Spotify) in kot CD, ki ga lahko naročite direktno pri založbi ONE RECORDS (naročilo).