Bajaga & Instruktorji marca v Cvetličarni

Bajaga i Instruktori (FOTO: promo)
Bajaga i Instruktori (FOTO: promo)

Ena največjih pop rock skupin na področju nekdanje Jugoslavije, po več kot 35 letih delovanja, še vedno navdušuje zveste oboževalce po vsej Evropi, njihove uspešnice pa poznajo tudi mlajše generacije, ki se ob začetkih ustvarjanja skupine še rodile niso. Bajaga je stari znanec slovenskih koncertnih odrov, saj je ničkolikokrat že navdušil svoje poslušalce na različnih odrih in festivalih. Njegov zadnji obisk Cvetličarne preteklo leto, je minil v razprodanem in razgretem vzdušju.

Slišali boste lahko številne hite

59- letni Beograjčan Momčilo Bajagić- Bajaga po več kot treh desetletjih s svojim Instruktori še vedno najde pot do src mnogih generacij, kar dokazujejo redno razprodane dvorane na celem območju nekdanje skupne države.

Brezčasni hiti, kot so ‘Tišina’, ‘Ti se ljubiš (na tako dobar način)’, ‘Plavi Safir’, ‘Muzika na struju’, ‘Tamara’ in številni drugi so le nekateri, ki jih redno vključujejo v svoj repertoar.

Njihove ponarodele yugo rock uspešnice bodo zagotovo tudi v Kurzchlussu na noge dvignile vse oboževalce legendarne skupine, ki je v svoji karieri podrla številne glasbene rekorde. Nanizali so več kot 2500 koncertov in prodali preko 3 milijone nosilcev zvoka, kar je za današnje razmere v glasbenem svetu nepojemljivo.

Lani so, po šestletnem diskografskem premoru, izdali svoj 12. studijski album z naslovom ‘U sali lom‘, na katerem so svoje oboževale obdarili z devetimi novimi in eno bonus skladbo ‘Kad mesec prospe rekom srebra sjaj‘, pod katere se je v večini kot avtor podpisal prav Bajaga. Navdiha mu v vseh letih ustvarjanja ni zmanjkalo, sam pa pravi, da brez svoje spremljevalne zasedbe prekaljenih glasbenikov uspeh ne bi bil zagotovljen.

Njegovi Instruktori Aleksandar Lokner (vokal, klaviature), Živorad Milenković (vokal, kitara), Miroslav Cvetković (vokal, bas kitara), Čedomir Macura (vokal, bobni) in Marko Nježić (vokal, kitara) so mu skozi vsa leta vedno stali ob strani.

KDO: Bajaga & Instruktorji
KDAJ: petek, 17. marec 2023 ob 20. uri
KJE: Cvetličarna, Ljubljana, Slovenija
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.