Zadnji Aritmični koncert z Noctiferio

Skupina Noctiferia
Skupina Noctiferia

Po 12ih letih se Aritmija in z njo vpogled v pestro sodobno glasebno ustvarjalnost na TV SLO poslavlja. V okviru Aritmičnih koncertov odprtih za javnost v zadnjih letih je bilo posnetih preko 50 izbranih domačih zasedb, ki karakterno krojijo pestrost glasbenega prostora od rocka, popa, punka in metala, preko elektronike do folka, jazza, bluesa in ostale akustike. Pestro aritmično ero bodo zaključili multižanrsko in akustično.

 

22. decembra bomo zadnjič priča Aritmiji s skupino Noctiferia

V petek 22. decembra ob 20ih Aritmija tako še zadnjič vabi v studio 1 na TV SLO, kjer bo nastopila 15-članska postava razširjene Noctiferie z akustičnim projektom Transnatura.

Noctiferia bo 22. decembra nastopila v akustični izvedbi.
Noctiferia bo 22. decembra nastopila v akustični izvedbi.

Ob svoji 20-letnici je zasedba Noctiferia presenetila z izjemnim, žanrsko nepredvidljivim projektom. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v akustičen izziv ter se podali v slikanje mračne atmosfere v pestri paleti žanrov. Izbrane ‘jezne’ pesmi zadnjih treh albumov so preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan, osnovno zasedbo pa razširili v pisano 15-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko.

Transnatura je spomladi izšla na dvojnem vinilnem albumu še vedno dostopnem v spletni trgovini.

Če butičnega projekta Noctiferie niste ujeli spomladi na odru SNG Drame, imate tokrat eno redkih priložnosti. Se vidimo v petek, 22. decembra ob 20ih na Aritmičnem koncertu!